Демократична България обвини персонално премиера Бойко Борисов в опит да

...
Демократична България обвини персонално премиера Бойко Борисов в опит да
Коментари Харесай

Демократична България обвини властта в опит да спре протеста срещу Белене

" Демократична България " упрекна персонално премиера Бойко Борисов в опит да се спре плануваният за вторник митинг пред Министерския съвет против рестартирането на плана АЕЦ " Белене ".

Коалицията оповестява, че в столичната полиция е бил извикан представител на " Демократична България ". Полицията е " изискала " от обединението да промени деня, мястото или часа на митинга. Аргументът е бил, че по същото време е " проведен " контрапротест в отбрана на плана " Белeне " от АБВ.

" Демократична България " споделя, че е декларирала в Столичната община и общественото пространство организацията на митинга в указаните от закона периоди. Полицията няма право да желае смяна на графика на митинга, тъй като това може да стори единствено столичният кмет в 24-часов период от уведомлението за провеждането му.

" Такава възбрана няма. Властта, посредством Столична дирекция на вътрешните работи, се пробва да спре митинга на " Демократична България ". Изплашеният Борисов явно се крие зад тила на Румен Петков, който изпраща да отбрани кражбата " Белене ". Никъде в общественото пространство (в медиите, на уеб страницата на АБВ и в обществените мрежи) няма информация за сходно събитие на АБВ.
Заявяваме че, няма да позволим на прислужниците на енергийната мафия - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и АБВ, да попречат на свободните жители да изразят своето противоречие с това милиарди левове да бъдат излети в корупционния мочур " Белене " и в джобовете на спътниците на Путин ", се споделя в известието на партията.

В него се добавя: " Напомняме на Бойко Борисов, че годината е 2018 и с милиционерски и тоталитарни способи няма да наложи на свободните жители следващия корупционен план от съветския енергиен шлем ".

" Демократична България " разгласи готовността си да излезе на митинг против възобновяването на плана АЕЦ " Белене ".

Идеята за рестарт на нуклеарния план бе стартирана първо от премиера Бойко Борисов преди 10 дни, макар че " Белене " бе спряна от първото държавно управление на ГЕРБ през март 2012 година с претекста за липса на пари, подозрения за доходност и сеизмологична заплаха.

От " Демократична България " дефинираха желанието за възобновяване на нуклеарния план като " завой към Кремъл и рестарт на кражбите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР