Демократична България настоява страната ни да изпрати на Украйна оръжия

...
Демократична България настоява страната ни да изпрати на Украйна оръжия
Коментари Харесай

ДБ настоява България да прати оръжие на Украйна |

" Демократична България " упорства страната ни да изпрати на Украйна оръжия и военно съоръжение по отношение на опциите си.

Атанас Атанасов разгласи, че Демократична България стартират съвещания с другите парламентарни групи за реализиране на единодушие за приемане решение на Народно събрание, с което да бъде даден мандат на България за оказване на помощ на Украйна, съобразено с опциите на нашата страна.

В декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание, ген. Атанас Атанасов заяви, че Демократична България приема за съществена своя безапелационното наказание на военните дейности против Украйна, изразена с декларация на Народно събрание.

" Приемаме, че войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи. Настояваме, че българският народен интерес се дефинира посредством участието на България в Европейски Съюз и НАТО. Настояваме, че солидарността сред страните и отбраната на интернационален ред е главен приоритет за просперитета на нашите общества ", сподели Атанасов. 

По думите му помощта за нападнатия не е интервенция във войната, а поддръжка за възобновяване на мира.

" Като народни представители имаме и честен дълг, с цел да се съобразим с преобладаващата поддръжка в българското общество. Отбранителните дейности на Украйна могат да бъдат дейно подкрепени посредством доставянето на съответно съоръжение ", съобщи съпредседателят на Демократична България. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов взе думата, с цел да напомни, че от 24 февруари в две украински пристанища има заседнали български кораби - единият в Мариупол, другият в Одеса. Костадинов твърди, че корабите са блокирани по виновност на украинската страна. По думите му корабът в Мариупол е трябвало да отплава на 26 февруари, само че всяка активност на пристанището е била спряна.  

" Днес повече от месец след началото на войната 17 българи биват заплашвани, не са излизали на слънчева светлина от седмици. Към сегашния миг има голяма заплаха за живота на 17 български жители. Тук се четат заявления за предоставяне на оръжие, само че не чух заинтригуваност за тези български жители. Това че на ръководещото болшинство не му пука за украинското общество, добре, само че приказваме за български жители, които биват държани като заложници. Не желая да бъда неприятен оракул, само че в случай че нещо се случи с нашите сънародници, отговорни ще бъдат тези, които от един месец насам не си мръднаха пръста, с цел да подхващат каквото и да било. Ако някой желае да дава бомби на Украйна, дано си даде сметка, че тези бомби може на следващия ден да паднат върху българския транспортен съд " , съобщи Костадин Костадинов. 

Депутатът от Политическа партия Благовест Белев му отвърна, че корабът не е български и над него се веел панамски байрак, което го прави панамска територия. “Малтийски! ” - викна му от мястото си Костадинов - “Да, само че не е български! ”, отвърна му Белев. 

По думите на депутата от Политическа партия държавното управление поставя старания да помогне на моряците и е в непрекъсната връзка с кораба.

“Не спекулирайте със положението на кораба - той има пробойна над водолинията. Корабът не може да излезе от пристанището, тъй като няма пилотска работа, няма влекачи и също така каналът е миниран. Дали това не е диалог в полза на друга страна? ”, попита реторично Благовест Белев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР