Демократична България използва посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба,

...
Демократична България използва посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба,
Коментари Харесай

Пред Кулеба! Пришпорват решението за военна помощ за Украйна

Демократична България употребява визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, с цел да пришпори решението за даване на военна помощ на Украйна. Депутатите на Христо Иванов и Атанас Атанасов излязоха със специфична декларация, в която се упорства решението да бъде взето преди Великденската почивка.

Не можем да излезем във Великденска почивка със спокойни сърца преди да разгледаме решението за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Затова настояваме още в днешното съвещание на Комисията по външна политика от 15 ч то да бъде прегледано, се споделя в декларацията.

Ето какво гласи декларацията на Демократична България7

Днес в Народното събрание се организира среща на народни представители, членове на Комисията по външна политика, с министъра на външните работи на Украйна господин Дмитро Кулеба и водената от него делегация. В центъра на полемиката беше подложен въпросът за оказване на всякаква нужна помощ на Украйна, в това число военна.

Представителят на българската общественост в Украйна и народен представител в украинския парламент господин Кисе съобщи, че от съветската експанзия на територията на Украйна умират и доста хора с български генезис и настоя за оказване на военна помощ.

Министър Кулеба ясно съобщи: „ Украйна ще завоюва тази война – 100% “. Този кураж, смелост и храброст вижда целия свят.

Затова ние сме длъжни да разгледаме опцията за военно-техническа помощ за Украйна, с цел да може украинският народ да отбрани живота, свободата, достойнството на своите жители от съветската експанзия. За нас от “Демократична България ” е нетърпимо да гледаме военните закононарушения - мъченията, изнасилванията, убийствата, на цивилни, за които загатна и външният министър.

Всяка една страна е огромна колкото е огромно нейното достолепие. В този смисъл България не е дребна страна. И какъв брой сме огромни, зависи от нашата дарба да разберем мащаба на сегашния исторически миг, а не от територията ни, още по-малко от плахостта на избрани политически сили и техните водачи.

Не можем да излезем във Великденска почивка със спокойни сърца преди да разгледаме решението за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Затова настояваме още в днешното съвещание на Комисията по външна политика от 15 ч то да бъде прегледано.

Заедно с това настояваме филантропичната помощ за украинските бежанци да не стопира, каквито заявки бяха дадени от представители на държавни институции. Наш дълг като страна, изповядваща демократичните и всемирен полезности, е да предоставим всяка помощ на хората, бягащи от агресора.

Вярваме, че България ще прояви взаимност и ще остане вярна на своя исторически и цивилизационен избор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР