Демократична България (ДБ) предлага парламентът да излезе с декларация, израз

...
Демократична България (ДБ) предлага парламентът да излезе с декларация, израз
Коментари Харесай

ДБ предлага парламентът да приеме евроатлантическа декларация

" Демократична България " (ДБ) предлага Народното събрание да излезе с декларация, израз на явен евроатлантически консенсус. Това разгласи ръководителят на парламентарната група Христо Иванов.

Депутатът посочи, че отношението към геополитическата ориентировка на страната е доста значимо.

" Ако някой от ГЕРБ има независимо мислене, да помоли премиера в оставка да спре с употребата на тези тематики ", изиска Иванов.

" В тази връзка и по отношение на идния Гергьовден " Демократична България " внесе план за декларация на Народно събрание, насочен предвид на значимите събития, които ще се случат в интервала, когато няма да има настоящ парламент, с цел да бъде обезпечен явен политически консенсус по тези тематики ", изясни ръководителят на ПГ " Демократична България ".

На 14 юни следва среща на върха на НАТО, измежду чийто акценти са сигурността в нашия район, осъществяване на изданието на самодейността " Три морета ", изброи политикът. Затова, по думите му, Народно събрание би трябвало да одобри декларация, която да е израз на явен евроатлантически консенсус, за развиване на защитата, науката, нововъведенията, бизнеса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР