Демократическата партия в САЩ се доближава до решаващи победи в

...
Демократическата партия в САЩ се доближава до решаващи победи в
Коментари Харесай

Изборите в САЩ: Демократите се доближават до победи в Аризона и Невада

Демократическата партия в Съединени американски щати се приближава до решаващи победи в два щата в оспорваната конкуренция за надзор върху Сената, демонстрират нови резултати.

Сенаторът демократ от Аризона Марк Кели е нараснал към този момент забележителната си преднината пред републиканеца Блейк Мастърс до към 115 хиляди гласа, или над 5 %. Броенето на бюлетините след междинните избори за Конгрес продължава. 

Според редица американски медии Кели, някогашен астронавт, обаче към този момент е сигурен победител в борбата с Мастърс, който се счита за корав покровител на Доналд Тръмп.

 
По-голямата част от гласовете, са от бюлетини, пуснати в деня на изборите. Това ще бъде първият доклад, който обгръща и ранно гласувалите и тези в деня на изборите.
Уилям Гейтс – член на Надзорния съвет на окръг Марикопа 

В Невада, сенатор Катрин Кортес Масто е понижила трагично преднината на Адам Лаксалт. Републиканецът към момента води с 9000 гласа, само че остава да бъдат преброени десетки хиляди бюлетини, а се счита, че множеството от тях са били подадени от демократи.

Ако завоюва и двете места, Демократическата партия ще резервира своя надзор върху Сената. Тя ще си подсигурява 50 кресла в 100-членната горна камара още преди упования балотаж в щата Джорджия на 6 декември.

С успеха на Кели, демократите и републиканците имат в Сената по 49 места. При еднакъв брой решаващият глас е на вицепрезидента – в тази ситуация демократката Камала Харис.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР