Демократът Джо Байдън, избран за президент на САЩ, според оценките

...
Демократът Джо Байдън, избран за президент на САЩ, според оценките
Коментари Харесай

Дейвид Коен - възможен кандидат за шеф на ЦРУ в САЩ

Демократът Джо Байдън, определен за президент на Съединени американски щати, съгласно оценките на водещите американски медии, е податлив да номинира Дейвид Коен за поста шеф на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) , който преди се занимаваше с тематиката за намесата на Русия в американските избори и развиването на антируските наказания, оповестява ТАСС. Според източници Байдън към момента не е взел дефинитивно решение. То ще зависи от разпределението на други постове, в това число шефа на Пентагона и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. „ Но основните съветници споделиха, че Байдън харесва Коен и възможното му предопределение е утвърдено и от Аврил Хейнс , която беше номинирана за претендент за поста шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати “, се споделя в публикацията.
Коен беше заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ през 2015 година - 2017 година Президентът на Съединените щати по това време беше Барак Обама. Според изданието Коен е взел участие в взаимната работа на Централно разузнавателно управление на САЩ, Федералното бюро за следствия (ФБР) и Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати за оценка на намесата, приписвана на Русия в президентските избори в страната през 2016 година Коен е заемал и редица длъжности в Министерството на финансите на Съединени американски щати. По-специално той отговаряше за въпроси, свързани със глобите против Русия и Иран . През 2019 година се появи епизодично в телевизионния сериал „ Игра на тронове “. Според " Ню Йорк Таймс " Байдън преди този момент е имал наклонност да номинира Том Донилон, асистент на администрацията на Обама на президента за национална сигурност, за претендент за поста шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. Тази опция към този момент не се преглежда.
 Служител на Централно разузнавателно управление на САЩ се върнал от Москва с необяснимо главоболие Служител на Централно разузнавателно управление на САЩ се върнал от Москва с необяснимо главоболие
По време на своите 26 години в Централно разузнавателно управление на САЩ Марк Полимеропулос е работил на доста тежки места, като военни зони в Ирак и Афганистан. Но той нико...
Друг евентуален претендент остава Майкъл Морел , се споделя в публикацията. По времето на Обама той беше заместник-ръководител на Централно разузнавателно управление на САЩ, а също по този начин два пъти стана краткотрайно изпълняващ длъжността на този отдел. Според изданието, някои американски депутати се опълчват на кандидатурата на Морел заради обстоятелството, че в предишното той се афишира в отбрана на стратегии, включващи използването на изтезания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР