Делян Пеевски заяви, че е съгласен да поеме отговорността за

...
Делян Пеевски заяви, че е съгласен да поеме отговорността за
Коментари Харесай

Пеевски съгласен да е съпредседател на ДПС: Хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си

Делян Пеевски съобщи, че е склонен да поеме отговорността за ръководството на Движение за права и свободи. Това показва той в свое изказване, оповестиха от партията.

„ Скъпи другари, депесари, политическото време ни изправя пред тествания и провокации, на които могат да отвърнат единствено най-подготвените. Най-важното предизвикателство е да не губим връзката с хората, в името на които преди 34 години беше основано Движението за права и свободи, за чиито заслужен живот, сигурност и успокоение за бъдещето отговорност носим ние, политиците “, споделя той.

03 януари 2024, 14:02

Ахмед Доган е обезпокоен за Движение за права и свободи, предлага съпредседателство сред двама водачи

Той акцентира, че като ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи е приел тази отговорност от името на всички, натоварени да вземат участие интензивно в парламентарния живот на България и Европейски Съюз, като с решенията си поддържат и пазят всички български жители.

„ Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и нуждата да работим по този начин, че да върнем доверието там, където то е изгубено. При хората. Защото силата на една партия е в това - да устоява на времето и неговите провокации, само че и в това да устои на предизвикването да остане и да работи със и при хората. Последните 6 месеца направихме доста за това в Народното събрание и в локалната власт, само че имаме още доста, доста работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните упования и условия към нас са да бъдем до тях. И ние би трябвало да бъдем “, споделя Пеевски.

Ето какво още се споделя в изказването му:

„ Движение за права и свободи е партия с задача. От основаването си преди 34 години, носеща идеята на евроатлантизма, на отбраната на правата и свободите и на политическата мъдрост, разсъдък и предвидливост. И в случай че през днешния ден би трябвало да си напомним за тези полезности, то е с цел да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и Светът и страната ни посрещат световните провокации на войната и военните спорове, миграционния напън, енергийните опасности и климатичните промени.

Във време, носещо нуждата от ново начало. Когато би трябвало да бъдат препотвърждавани и отстоявани всекидневно и евроатлантическата ни принадлежност като страна, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разсъдък.

Защото най-хубавото следва. Но за него би трябвало да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност.

Вярвам във вас и нашата рационална мощ да го създадем дружно “, показва Пеевски.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР