Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков не са изненадващи.

...
Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков не са изненадващи.
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Санкциите не са неочаквани, САЩ ни предупреждаваха

Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков не са изненадващи. Съединени американски щати неведнъж ни предупреждаваха, само че ние не внимавахме в техните предизвестия. Това съобщи дипломатът от кариерата Елена Поптодорова, дълготраен дипломат на нашата страна във Вашингтон, за БГНЕС. Тя напомни, че още в първата си обществена лекция у нас, пред Атлантическия клуб американският дипломат Херо Мустафа съобщи, че със зъби ще се бори с корупцията.
 Пеевски отхвърли глобите на Съединени американски щати като тенденциозни, търси правата си в съда
Пеевски отхвърли глобите на Съединени американски щати като тенденциозни, търси правата си в съда

Счита, че е бил преднамерено дискредитиран

" Бяхме предизвестени, само че както постоянно не внимаваме в предизвестията, които идват и от Вашингтон, и от Брюксел, и от Венецианската комисия. Тези предизвестия се реализираха ", отсече дипломат Поптодорова.

Тя напомни също по този начин, че решението за глобите не е някакво ненадейно скимване, а резултат на дълго изследване. " Поредица американски посланици в София са алармирали своите администрации и са намирали съответния метод да го подсказват и на българските държавни управления, че у нас има проблем с корупцията и върховенството на закона ", сподели Поптодорова. Настъпи мигът, в който чашата преля. Свързано е и с един прозорец, който се отвори - да се извършат същински промени в избрани системи на ръководство в България ".

По думите ѝ, по доста и напълно заслужени аргументи Пеевски се е трансформирал в емблема на всичко най-порочно, най-престъпно в българския политически, публичен, медиен и бизнес живот. Той събира всички недостатъци в живота ни от 1990 година насам. Но по този начин както е нарицателно име и емблема, той не е самичък. Според нея от тук нататък " нашето домашно е да вървим надолу, в случай че желаеме в реалност да дезинфекцираме живота си ".
 Кирил Петков: Санкциите на Съединени американски щати са наложени след сериозен разбор
Кирил Петков: Санкциите на Съединени американски щати са наложени след сериозен разбор

Институциите да работят по този начин, че да не разчитаме извън да ни показват такива неща

Преди да вземат такова извънредно решение, Съединени американски щати постоянно вършат един доста подробен разбор и съм сигурен, че очевидно са събрали задоволително обстоятелства, с цел да могат толкоз извънредно да отсечат за тези две персони. Много е значимо нашите институции да работят и да не разчитаме някой извън да ни споделя тези неща, нашата цел като служебно държавно управление е тъкмо това - институциите да работят в интерес на публичния интерес. Не може да бъде безотговорно и просто да текат едни пари в разнообразни направления. служебният министър на стопанската система Кирил Петков пред Българска национална телевизия по отношение на новината, че както и още длъжностни лица от България поради корупция.

Пеевски наказания и се закани да търси правата си по правосъден път.
 Първи реакции на партии за глобите от Съединени американски щати
Първи реакции на партии за глобите от Съединени американски щати

Демократична България, Мая Манолова и БЗНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР