Делян Пеевски стана член на комисията по конституционни въпроси благодарение

...
Делян Пеевски стана член на комисията по конституционни въпроси благодарение
Коментари Харесай

„Възраждане“ пуснаха Пеевски да стане член на конституционната комисия

Делян Пеевски стана член на комисията по конституционни въпроси с помощта на „ Възраждане “. От Движение за права и свободи предложиха глобения за корупция по „ Магнитски “ собствен народен представител евентуално като провокация по отношение на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ).

От ПП-ДБ в лицето на Христо Иванов през днешния ден обясниха, че няма да поддържат кандидатурата на Пеевски, с цел да няма обвиняване към тях, че е имало договорка. Самият Иванов съобщи, че той като водач на партия не е член на конституционната комисия като знак да се заложи на първо място на експертното начало и да няма тежнение към партийното.

При последвалото гласоподаване и прегласуване Делян Пеевски бе определен със 109 гласа „ за “ 67 „ срещу “ и 8 „ въздържал се “. 37-те депутати от „ Възраждане “ въобще не гласоподаваха. Това провокира подвиквания от страна на представители на ПП-ДБ с апели „ Цончо, гласувай “ и т. п. От „ Възраждане “ в лицето на водача Костадин Костадинов и Цончо Ганев отвърнаха с неспокойствие.

И при прегласуването обаче от партията отхвърлиха да гласоподават и по този начин Делян Пеевски стана член на конституционната комисия.

Това провокира реакция на Искрен Митев от ПП-ДБ. От трибуната той изясни, че от „ Възраждане “ за следващ път са потвърдили, че следва да се гледа не какво приказват, а какво вършат.

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР