Делян Пеевски отказва да е депутат и напуска парламента. Депозирал

...
Делян Пеевски отказва да е депутат и напуска парламента. Депозирал
Коментари Харесай

ТОЙ напуска парламента и опъва шапито пред US-посолството в знак на протест

Делян Пеевски отхвърля да е народен представител и напуща Народното събрание. Депозирал е молба в управлението на Движение за права и свободи и на Народното събрание. Мотивът му е, че не е стъпвал повече от година на работното си място, получава заплата без да работи и се занимава единствено с персоналните си ползи, а не с тези на гласоподавателите.
Освен това олигархът щял да разпъне шапито (няма палатка с подобен размер, няма…) пред американското посолство в София в символ на митинг против закона „ Магнитски “. Пеевски написал и недоволство до Организация на обединените нации, че Съединените щати не са задоволително демократична страна, с цел да проверяват политик и предприемач, за който българската КПКОНПИ и нейният началник Пламен Георгиев са се произнесли, че е чист като сълза. Дава образец и с българската прокуратура, която е отказала да проверява стотици сигнали против него, тъй като „ няма данни за закононарушение “. А като няма, значи – няма. И кой е Вашингтон, изобщо, че да не се преценява с българското държавно обвиняване, пита риторично Пеевски в депешата до генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш.

На входа на шапитото пред американската амбасада Пеевски ще издигне афиш: „ Аз съм почтен! “ Това обаче не е елементарен афиш, а документ, сертифициран от прокуратурата, Национална агенция за приходите, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, финансовото министерство, КПКОНПИ и още 23 държавни институции, в които шефове са на бонуси при Пеевски. Засега не е ясно, дали ще записва фондация, която да поеме тяхното ръководство и отговорност за дейностите им, а той да се занимава единствено с финансирането.

Както всики българи към този момент са научили, в сряда олигархът се отхвърли от „ дейна издателска активност “ и от договорката за придобиването на „ Телеграф Медиа “ от страна на „ Ню Имидж Медиа “. Създава фондация „ Телеграф “, посредством която ще подкрепя финансово изданията си. В писмо до някои медии новоизлюпеният човеколюбец написа, че фондацията му ще работи за „ развиването на медийния пазар, повишението на професионализма, морала и обективността в журналистическата специалност, както и битката против подправените вести във всичките им форми “. В Управителния съвет щели да вземат участие единствено изявени български публицисти. Изявени? Явно не е имало място да добави почтени и некорумпирани. Което автоматизирано би насочило публичния взор към Ивайло Крачунов, Васил Захариев, Петьо Блъсков, Венелина Гочева, Славка Бозукова… Че кои други, - питаме заслужено ние.

В историческото писмо Пеевски написа още: " След регистрацията на фондацията, ще трансферира напълно в нейна изгода собствеността на „ Телеграф Медиа “, а с това и отговорността за издаваните от същото сдружение печатни медии – „ Телеграф “, „ Монитор “, „ Политика “ и „ Меридиан мач “. Най-полезният възпитаник на Доган е усвоил най-важния урок от своя преподавател: Не поемай отговорност – трансферира я на различен! „ Другите “, както знаем, нямат проблем с неизпълнението на поетите отговорности.

Сега. Всичко това би се случило на доста места по света. Тук – не. Пеевски няма да напусне Народното събрание. Нито ще изостави медиите си. Просто се присмива в лицето на Европейски Съюз, Европейска комисия, Съединени американски щати и останките от гражданско общество тук, показвайки, че може да прави, каквото си изиска. Специално на янките той демонстрира и междинен пръст: Вашият „ Магнитски “ да си го начукате! Платил съм милиони на една адвокатска фирма да оправи нещата. КТБ е срината, активите усвоени от верните хора, а по независимост на словото сме на 111-то място. Каквото можах - направих. Прокуратурата, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, финансовото министерство, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ и публичните поръчки са ми в забрадка вързани. Всичко върви по проект. Неговит проект. И правилно е по този начин.

А народът… Народът го обича! Ако го мразеше, щеше да се е вдигнал против него 100 пъти до момента. Но не е. Мръщят се американците, Брюксел и някакви паяци от „ Репортери без граници “, само че кой ги бръсне за слива. В България пискат някакви смешни медии и недоубити създатели, множеството от които към този момент клиенти на прокуратурата, Национална агенция за приходите и прочие

Пеевски се прости с първата си татковина и се мести във втората – Дубай, - чуват се мнения по кулоарните кюшета. Командировъчното му било подписано от Москва. От там го уведомили, че в случай че заплати цялостната такса – той знае коя, - ще му отпаднат и проблемите с Анкара.

Въпросът е: Ще има ли публична фотография на Делян Пеевски с Доган и дипломат Ерик Рубин или най-накрая ще забележим негов портрет отстрани и анфас с размер, разказан в Наказателно-процесуален кодекс.

Адио Марев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР