Делян Пеевски никога не е имал кредити от Българската банка

...
Делян Пеевски никога не е имал кредити от Българската банка
Коментари Харесай

Пеевски няма кредити от ББР, уверява Йордан Цонев

Делян Пеевски в никакъв случай не е имал заеми от Българската банка за развиване - нито в персонално качество, нито като притежател. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Той изясни, че доколкото знае, Пеевски е бил миноритарен притежател единствено в една компания - холдингът " Булгартабак ".

Цонев акцентира, че чакат от министрите да изнасят единствено и само обстоятелства и прикани икономическия министър Кирил Петков да каже има ли съответни обстоятелства за присъединяване на Пеевски.

" Иначе излиза по този начин: " една жена сподели на пазара ". Нека да бъдем съществени ", настоя зам.-председателят на Движение за права и свободи.

По негови думи от партията приветстват и това да се извърши проверка на ръководството.
 Кирил Петков: Специална комисия влиза в ББР
Кирил Петков: Специална комисия влиза в ББР

Икономическият министър уточни, че близо 1 милиарда лв. от банката са отишли в едвам 8 компании

Цонев уточни, че ББР има цялостен лиценз, което значи да дава заеми на всевъзможни компании. Той изиска да се ревизира по какъв начин са обезпечени въпросните заеми.

Цонев подсети, че инспекция на Европейската централна банка е посочила, че в ББР няма необезпечени и неприятни заеми и няма нарушен баланс.

Той запита на кого да се има вяра - на Иво Мирчев или на министъра, който е на работа от една седмица. " Призовавам ги да си защитят харвардските искания. Защото, когато приказваш за заеми, би трябвало да кажеш на хората, че заемът не е мръсна дума , кои са обслужвани и кои не ", посочи Цонев.
 ББР към този момент е напълно държавна
ББР към този момент е напълно държавна

От МИ дават лист на осемте най-големи кредитополучатели от ББР

Той съобщи, че ББР е най-добре капитализираната банка - с 38% финансова адекватност.

Според него служебното държавно управление би трябвало да направи инспекция на положението на страната и да подходи по този начин, че страната да работи, до момента в който няма парламент. Най-важната задача пред служебния кабинет била да провежда изборите по подобен метод, че всички гласоподаватели да могат да упражнят правото си на избор.

Относно идните предварителни избори Цонев уточни, че Движение за права и свободи не чака доста повече гласове от Турция, а по-скоро такива от Западна Европа поради броя техни гласоподаватели, които са на работа в тези страни.
 Александър Иванов от ГЕРБ: Служебният министър употребява ББР за политически цели
Александър Иванов от ГЕРБ: Служебният министър употребява ББР за политически цели

Важно е дали тези заеми са обезпечени и се връщат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР