Делян Пеевски е най-големият дарител по време на пандемията, заяви

...
Делян Пеевски е най-големият дарител по време на пандемията, заяви
Коментари Харесай

ДПС: Голяма част от хората дишат благодарение на Пеевски |

Делян Пеевски е най-големият донор по време на пандемията, съобщи Петър Чобанов от Движение за права и свободи, който от трибуната на Народното събрание отбрани глобения по " Магнитски " народен представител.

Изказването му беше във връзка думите на Явор Божанков от Българска социалистическа партия, че най-големият донор в " Александровска ", тогава ръководена от Костадин Ангелов от ГЕРБ, е Делян Пеевски.

След Чобанов на трибуната излязоха още двама депутати от Движение за права и свободи да защитят Делян Пеевски.

По-голямата част от даренията, които направи сътрудника Пеевски, са били техника, дихателни апарати, каквито по думите на Йордан Цонев лечебните заведения нямали при започване на пандемията. В прочувственото изказване на зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи направи и още едно любопитно изказване:

" Голяма част от хората дишат с помощта на тези апарати. "

Цонев допълни още, че " тези дарения са от изключителна значимост за хората ". Той съобщи, че сътрудниците му от ръководещите са заблудени от " медийната машина на олигарха Прокопиев ", поради което пренебрегнали, че дарението е било жизненоважно.

Цонев съобщи още, че Пеевски е решил на благосклонност, вместо да чака социална поръчка, която щяла да забави процеса за закупуване на техниката, да купи и подари нужната инсталация.

" Даренията на господин Пеевски в тази тежка обстановка са в размер на най-малко 10 млн. лева ", включи се и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който също излезе на трибуната, с цел да брани съпартиеца си.

" Колегите от " Промяната " се пробват да трансформират една добра вест в неприятна ", счита той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР