Делян Пеевски даде интервю пред Телеграф, в което коментира събитията

...
Делян Пеевски даде интервю пред Телеграф, в което коментира събитията
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Делян Пеевски даде изявление пред " Телеграф ", в което разяснява събитията през последните дни и изрази позиция за тях.

Ето и акцентите от изявлението:

Българските политици би трябвало да престанат да се държат като младежи в дискотека, носещи се безметежно под звуците на музиката, а да стартират да мислят за хората и да мислят не от през днешния ден за на следващия ден, а с отдалечен небосвод. Защото някой ден хората неизбежно ще им потърсят сметка какво са свършили. Това декларира депутатът от Движение за права и свободи и наш издател Делян Пеевски в изявление за „ Телеграф " (цялото изявление можете да прочетете на уеб страницата на организация Монитор www.monitor.bg на следващия ден сутрин). В коментар за задочната престрелка сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, в която замесиха и неговото име, Пеевски показва, че не приема да бъде замесван в споровете сред премиера и президента - „ било то личностни или от различен темперамент ".

Най-лесно е да се лепи етикетът „ Пеевски " на всеки проблем, само че това не е решение

акцентира той и упорства, в случай че двамата считат, че е " нещо неприятно ", да се аргументират за какво. В изявлението той показва също, че така наречен негови съперници са хората, ограбили България - " приватизаторите от бандитската приватизация на Иван Костов и техните днешни марионетки политици ". Разобличавал съм ги и ще продължа да го върша, тъй като хората би трябвало да знаят истината и да не разрешат на същите тези олигарси да пленят още веднъж страната ", изяснява Пеевски и добавя, че точно поради тази му позиция олигарсите и основаната от тях медийна машина са

основали облика на „ универсалното зло Пеевски ", с цел да прикриват кражбите си

и да отвличат вниманието от тях. „ На олигарсите на Костов им би трябвало прикритие, би трябвало им облик, който да обира публичното отрицание, с цел да не стигнат хората до истината за техните обири. Превърнат съм в цел на тази голяма войска за дезинформация, впрегната да работи за отрицателния облик на Пеевски. Но все пак задачата, която съм си сложил – да осветлявам същите тези олигарси и кражбите им, ми носи същинско наслаждение ", безапелационен е той.

Пеевски показва също, че импортираният от него и още трима депутати от Движение за права и свободи законопроект за печатните и онлайн изданията е гаранция за медийна бистрота и точно по това кой е неудовлетворен от него ще се познае кой се опасява от осветяването на собствеността и финансирането на медиите.

В коментар на импортирания от банкера дезертьор Цветан Василев иск по световния закон „ Магнитски " депутатът показва, че не е обезпокоен от процедурата, както и че

на лъжите на Василев би трябвало да се дава отговор с истината.

Аз приказвам истината и по тази причина съм спокоен, изяснява той и добавя, че е „ висша форма на безочливост да си избягал от правораздаването, да си виновен за кражбата на милиарди и в същото време да приказваш какъв брой си честен, да плащаш явно с откраднатите пари на войска от публицисти, с цел да лъскат имиджа ти и да упрекват всички, които са изнесли истината за тези грабежи ". Пеевски акцентира също, че актуалната симбиоза сред Цветан Василев и Иво Прокопиев не го изненадва, тъй като в случай че въобще войната в предишното сред тях е можело да се назова война, тя е била сред двама основани от Костов олигарси за сърцето на техния основател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР