Делото за убийството на 52-годишния Нягол Петров в Гранд мол

...
Делото за убийството на 52-годишния Нягол Петров в Гранд мол
Коментари Харесай

Знаково дело за пребит до смърт човек от охранители на мол почва наново

Делото за убийството на 52-годишния Нягол Петров в " Гранд мол " във Варна, осъществено преди 3 години ще се гледа от нов правосъден състав на Варненския областен съд, откакто казусът беше върнат за ново разглеждане от въззивната инстанция в края на януари тази година.
На 19 юни предходната година Варненският областен съд призна за отговорни тримата упрекнати охранители и наложи следните санкции: 18 години за 28-годишния Ангел Николов, 16 години затвор за 26-годишния Красимир Димитров и 15 години за 23-годишния Цветан Маринов. Тази присъда, обаче, беше обжалвана от прокуратурата, която изиска 20 години затвор за всички обвинени. Подсъдимите също желаеха нов развой пред първата правосъдна инстанция, където чакат по-ниски или оправдателни присъди.
В днешното разпоредително съвещание отбраната на подсъдимите изиска делото да се гледа по разпоредбите на съкратеното правосъдно разследване и да бъдат изменени ограниченията им за неотклонение. Варненският областен съд не почете настояването на отбраната и остави в действие ограниченията " задържане под стража ". Съдът позволи разглеждане на делото по съкратената процедура, като в този случай подсъдимите признават напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и са съгласни да не се събират доказателства за тези обстоятелства.
Припомняме, че според обвиняването охранителите отвели Нягол в залата за видеонаблюдение в мола, откакто им било сигнализирано, че той просел пари от клиентите. Там Нягол бил " респектиран ", с цел да не се връща. Операцията по " респектиране " обаче бързо се трансформирала в свиреп побой, който Ангел даже снимал на мобилния си телефон. При всеки опит на жертвата да избяга от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци по тялото продължавал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието е отчела над 57 удара по тялото на убития, довели до гибелта му.
Определените ограничения за неотклонение могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативен съд – Варна. Следващото правосъдно съвещание е планувано за 17 април от 9:30 часа сутринта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР