Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков върви

...
Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков върви
Коментари Харесай

Подсъдимият за катастрофата с Милен Цветков: Разплаках се, когато разбрах, че е починал

Делото за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков върви към край. Днес подсъдимият за случая за първи път даде пояснения пред съда. Кристиан Николов съобщи, че минути преди съдбовния конфликт му причерняло, а след злополуката оказал първа помощ на журналиста.

Подсъдимият още веднъж сервира съболезнования на околните на Милен Цветков и повече от два часа приказва за случая. Ден преди злополуката изпил напитка със чудноват усет, от която усетил, че устните му изтръпват, получава сърцетуптене и му прилошава. Това се е случило след тържество в дома му, на което имало и непознати. За да заспи по-лесно използвал паста и чай с медицински коноп.

За деня на злополуката Николов описа, че не се е чувствал зашеметен. В региона на случая обаче му причерняло. Помни мощен удар. Видял, че има потърпевш в другия автомобил и отишъл да ревизира положението му. Питал го дали е добре и му донесъл вода. След това положението на потърпевшия почнало да се утежнява. Подсъдимият описа, че му е помагал да диша от самото начало.

Всичко това Николов описа в правосъдната зала в наличието на публицисти, само че там камери не се позволяват. Пред медиите той още веднъж не приказва.



Сн. БГНЕС

След случая Кристиан Николов бил откаран в районно ръководство, а на идната заран в Столична дирекция на вътрешните работи. Там служител на реда му споделил, че потърпевшият е Милен Цветков и че е умрял.

Подсъдимият сподели пред съда, че в този момент се е почувствал извънредно и че светът му е приключил. Разплакал се, тъй като до последно имал вяра, че потърпевшият ще оцелее.

Още в деня на злополуката дал проба за алкохол и опиати. Разбрал, че тестът за алкохол е негативна, а тази за опиати посочила амфетамин и марихуана.

Защитата на Николов счита, че марихуаната в тестът е поради питателните добавки с медицински коноп. А за количеството амфетамин позволяват, че е попаднало посредством шота със чудноват усет, който изпил предходната вечер.

" Дали някой преднамерено го е направил, или е решил да си направи подбив, или си го е приготвил за себе си, нямам никаква концепция ", сподели Константин Симеонов - юрист.

За минутите преди случая Кристиан Николов описа, че ненадейно му е причерняло и не възприемал какво се случва към него.

" Най-вероятно или е заспиване, или е нещо сходно на изпадане в някакво такова положение. Дали от отмалялост, дали е обвързвано с нещата, които са открити в неговата кръв по някакъв метод, мъчно ми е да отговоря ", сподели Константин Симеонов - юрист.

До момента по делото бяха показани две основни експертизи. Според едната Николов седнал зад кормилото след използването на амфетамин, марихуана и кокаин. Другата демонстрира, че се движел с близо 100 км/ч.

Обвинението против Николов е за съзнателно провокирано тежко пътнотранспортно произшествие. Ако бъде приет за отговорен, може да получи от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор.

Следващото съвещание е планувано за 4 март, когато се чака да стартират пледоариите по делото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР