Делото тръгва по същество на 9 май Прокурорският син Васил

...
Делото тръгва по същество на 9 май Прокурорският син Васил
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник няма да бъде пуснат под домашен арест


Делото потегля всъщност на 9 май

Прокурорският наследник Васил Михайлов още веднъж изиска домакински арест, само че съсдът отхвърли молбата му с претекст, че обвиненият се е сбил със арестуван, когато е пускан от ареста на 27 октомври м. година

Това е второ разпоредително дело в Районния съд, тъй като се наложи промяна на съдията. Васил Михайлов е упрекнат в 8 закононарушения.

Причината за второто разпоредително дело е, че предходният арбитър отпътува на стаж в съда в Страсбург и по тази причина се наложи да има нов арбитър и той отначало да се среща с делото, написа Българска национална телевизия. Прокурорският наследник от Перник е упрекнат в закана за ликвидиране, три междинни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за безчинство. Срещу него има и още две следствия - в София и Бургас.

„ Делото през днешния ден се отсрочи, тъй като на днешния стадий бе извършено ново разпоредително съвещание, заради това, че в делото встъпи избраният авариен арбитър, а на идващото правосъдно съвещание на 9 май ще стартира разпита на очевидците “, разяснява прокурор Георги Иванов.

На идващото съвещание през май ще бъдат призовани четирима очевидци, без значение от това, че се отхвърлиха от претенциите си към Михайлов. Повечето частни обвинители по делото се отхвърлиха от претенциите си и не желаят да вземат присъединяване в процеса, само че въпреки всичко ще бъдат призовани като очевидци.

От 11 потърпевши, единствено трима желаят да са частни обвинители - Никълъс Тодоров, Белослава Иванова и някогашният футболист Румен Андонов. Те желаеха 40 000 лв. като обезщетение, само че съдът не позволи тези цивилен искове, тъй като това ще затрудни хода на процеса.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР