Делото срещу станалия скандално известен фермер от Кюстендил Петър Пищалов,

...
Делото срещу станалия скандално известен фермер от Кюстендил Петър Пищалов,
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу стопанина на починалите коне в Осоговската планина

Делото против станалия скандално прочут фермер от Кюстендил Петър Пищалов, който изостави измежду зима стадото си от десетки коне в Осоговския балкан, а няколко бяха открити мъртви под преспите сняг, беше отсрочено за 16 септември тази година, заради отсъствие на бранителя му, предава БНР.

Това стана ясно на следващото правосъдно съвещание по процеса. Обвинението против 40-годишния фермер е за "нехуманно отношение към гръбначни животни " и причиняване гибелта на 5. Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 5000 лв. наказания.

Разследването за изоставеното по-миналата зима стадо в Осоговската планина продължи месеци. Първоначално природозащитници оповестиха, че под снега са умряли от апетит и в студа десетки коне. Накрая се оказа, че са единствено пет.

Фермерът е нарушил условията за разкриване на животновъден обект в планината, показал е и безхаберие и нечовешко отношение към животните. За това му бяха формирани 5 административни акта от регионалната организация по храните по Закона за ветеринарномедицинската активност за общо 10 000 лв., които той апелира в съда.

Санкцията му към този момент е понижена на 2000 лв., сподели юристът му Вася Пешева. Същевременно стана ясно, че Пищалов продължава с дейностите си – гледа коне и крави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР