Делото срещу сочения за нов наркобос на София Георги Петров

...
Делото срещу сочения за нов наркобос на София Георги Петров
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Държавата погна новия наркобос на София!

Делото против посочения за нов наркобос на София Георги Петров влезе в съда. Това разкриха пред БЛИЦ два самостоятелни източника. 42-годишният мъж ще бъде изправен на подсъдимата пейка по обвиняване, че е поръчал убийството на Кирил Киров-Киро Японеца.

Тогава мократа поръчка бе осуетена в точния момент от специфичните служби, а Петров бе задържан и настанен в килия в Националната следствена работа.

Престоят на Йончо зад решетките продължи единствено 5 месеца, все едно че е бил на отмора на Малдивските острови.

След това следствието против него изненадващо стартира да боксува и бяха нужни цели 2 години и 6 месеца до момента в който стигне до деловодството на съда. Бавното правораздаване отвърза ръцете на Петров и му даде опция да се развихри в мръсния бизнес с дистрибуция на дрога в столичните квартали, безапелационни са пред БЛИЦ източници от специфичните служби.

Наркобизнесът не е единственото провинение на Петров, именуван още и Йончо

Според оперативните служби, един от първите му удари е обирът на чейнджбюро на Алексей Петров. Йончо обаче не се задоволява да посегне на обекта за продан на валута на някогашната барета, само че по-късно отмъква и един от колите му.

Алексей Петров е ядосан. Бившият чиновник на Министерство на вътрешните работи приклещва Йончо, който обаче получава изненадащо застъпничество от Киро Японеца, на който е племенник.

Това е и повода за прословутата престрелка в ресторант " Перла ", когато Алексей Петров е прострелян в крайници от Киро Японеца. Искрата на спора се възпламенява, откакто Японеца се притичва на помощ на приклещения си родственик.

Като по знамение случаят в " Перла " не завършва със гибел.

Престъпната биография на Йончо обаче по-късно е във вихъра си. Той неведнъж е заключван за разнообразни закононарушения, само че по-късно е пускан от ареста по живо, по крепко.

През 2015 година излиза наяве, че той е възнамерявал покушението на Киро Японеца. Поискал е да го отстрани, тъй като му дължал голяма сума, която нямал никакво желание да връща. Решил, че ще му излезе много по-евтино, в случай че се заеме с убийството на Киров.


Кирил Киров-Киро Японеца

Така на 2 май 2015 година тъстът на Йончо - Марин Петров, открива огън по Киро Японеца и неговите синове Януш и Спартак пред къщата им в ромския квартал " Факултета ". По време на пукотевицата Януш е ранен в гърба, а патронът едвам не пробива сърцето му.

По това време оперативните служби си свършват работата, което довежда до задържането на Йончо и тъста му. На двамата са повдигнати обвинявания за подготовка на ликвидиране и нелегално владеене на оръжие.
Нещо повече - при обиска в къщата на Йончо, криминалистите откриват револвер " Барета ", съществено количество дрога и контролна везна, на която нормално се мерят дозите с бял прахуляк.

Арестът не пречи на Йончо да изпраща злокобни послания на очевидците на престрелката. Целта му е някои от тях да се откажат от показанията си и той още веднъж да излезе изсъхнал.
Йончо прави и втори опит за физическото очистване на Киро Японеца. Мократа поръчка е била предоставена на дъщерята на Марин Петров - Иванка, която е трябвало да простреля Киро Японеца по време на изкуствено призован митинг пред къщата му.

За благополучие изтезанието е осуетена в точния момент.

Сега очакванията на потърпевшите от дейностите на Йончо е магистратите да си свършат бързо и качествено работата и да му обезпечат сурова присъда.

Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР