Делото срещу акушерката, която преби новородено, приключи и на втора

...
Делото срещу акушерката, която преби новородено, приключи и на втора
Коментари Харесай

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева приключи и на втора инстанция, до два месеца става ясна присъдата

Делото против акушерката, която преби новородено, завърши и на втора инстанция. Прокуратурата изиска 18 години затвор за Емилия Ковачева.

През април 2015 година тя беше задържана за побой на 4-дневно бебе, записан от камерите на столичната болница „ Софиямед”. За по-малко от 2 часа акушерката нанася близо 40 удара, демонстрират записите от камерите.

Никол към този момент е на 4 години. Родителите на детето показаха възмущението си от действието на Ковачева. „ Нормално е да съм и гневен на нея поради това, което тя направи с Никол. Няма по какъв начин да ѝ простя за това”, сподели пред камерата на БТВ бащата Румен Димитров. Заради контузиите момиченцето получава епилепсия. Майката се надява на цялостното възобновяване на Никол.

Ковачева още веднъж не разяснява нито действието, нито идното наказване, а бащата на акушерката сподели, че тя е за „ пример”, както и добави, че камерите в отделението са противозаконни.

Адвокатът на акушерката съобщи, че Емилия съжалява за случилото се. Магистратите не произнесоха през днешния ден присъдата. Защитата на Ковачева упорства за по-леко наказване с аргумента, че в тази ситуация става дума не за опит за ликвидиране, а за причиняване на телесна щета.

Съдът разгласи, че ще се произнесе с решение в период до два месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР