Делото срещу 56-годишния шофьор на автобус Красимир Ковачев, който блъсна

...
Делото срещу 56-годишния шофьор на автобус Красимир Ковачев, който блъсна
Коментари Харесай

Липса на съдебен заседател спъна делото срещу шофьор на автобус, блъснал пешеходка в Кючука

Делото против 56-годишния водач на рейс Красимир Ковачев, който блъсна пенсионерка в Кючук Париж през февруари предходната година, още веднъж не съумя да започва. Процесът против водача се отсрочи за повторно, поради липса на един от правосъдните заседатели. Днес пред районните магистрати обвиненият и неговият юрист Василев споделиха, че в последващо съвещание Красимир Ковачев ще признае виновността си и ще подписа съглашение с прокуратурата.
Прочетете още
Инцидентът стана на 15 февруари 2022 година в гр. Пловдив, към 13,20 часа, на кръстовището на бул. „ Никола Вапцаров “ и ул. „ Македония “. При него пострада 73-годишна жена, която пресичала на пешеходната пътека. Причинена и е междинна телесна щета. Състоянието на дамата беше сериозно в нескончаем интервал от време, като съгласно обвинителния акт е била с краткотрайна заплаха за живота.

Причина за злополуката е прекосяване на транспортното средство на червен сигнал на светофара.

По делото е открито, че лидерът е управлявал рейс от градския превоз, като не е спрял на червен светофар и е блъснал пресичащата на пешеходна пътека 73-годишна жена. Тя е била откарана в болничното заведение за лекуване в тежко положение, с заплаха за живота. Вследствие на оказаната незабавна здравна помощ към сегашния миг положението на потърпевшата е нормализирано. Пробите за алкохол и опиати на водача след случая са били негативни.

За сходен тип закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 6 години, както и лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство.

Интересно е да се означи, че водачът на рейса е бил неведнъж глобен по административен ред за осъществени от него нарушавания на ЗДвП. Също по този начин с присъда от 2020г. на Окръжен съд – Пловдив е бил приет за отговорен, че при ръководство на МПС – рейс е нарушил разпоредбите за придвижване, и по несъобразителност е предизвикал гибел, за което му било наложено наказване една година „ Лишаване от независимост “, осъществяването на което е било отсрочено с изпитателен период от 3 години.

В този случай каквото и наказване да получи в сегашния развой, водачът ще би трябвало да излежи и предходната си присъда от една година.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР