Делото на съпредседателя на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков срещу

...
Делото на съпредседателя на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков срещу
Коментари Харесай

Делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов продължава след месец

Делото на съпредседателя на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов продължава след месец. Процесът e по отношение на изявление на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от контракти за доставка на природен газ.

 Кирил Петков преди делото против Борисов: Тук сме да опровергаем една огромна неистина Виж още

Днес в правосъдната зала бяха изслушани трима очевидци, измежду които депутатът от Политическа партия Венко Сабрутев и предходният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров.

В началото на съвещанието отбраната на Борисов, който не се яви в правосъдната зала, изиска отказ на арбитър Веселина Няголова с претекста, че може да е предубедена, защото е някогашна сътрудник на юриста на Петков Стоян Мадин. Заради това, че Мадин и Няголова са били сътрудници в правосъдната система, може да има избрани подозрения, счита отбраната.

Няголова не откри за основателно това изказване и го отхвърли. След това, с претекст, че Петков е просрочен с няколко минути за началото на процеса, юристите на Борисов желаеха делото да бъде прекъснато, тъй като по този начин написа в закона. И това искане бе отхвърлено, което пък стана причина юристите да изискат записи от камерите в съда.

Първа показания по делото даде Мирослава Петрова. Тя изясни, че познава Петков от разнообразни начинания, свързани с плаж " Корал ". Петрова описа, че прочела статуса на Бойко Борисов, който е предмет на делото. Тази информация доста разтревожила Петков.

Бившият началник на КЕВР Станислав Тодоров описа за обстановката с настояването към страната ни за заплащане на газовите доставки от " Газпром " в рубли. Спомни си, че от май предходната година цената на природния газ почнала да се повишава.

Венко Сабрутев съобщи, че 2022 година е била най-турбулентна за пазара на газ. Разказа за прекъсването от страна на " Газпром " към България и други страни.

 Борисов отвърна на Петков: Той ще би трябвало да спре единствено да приказва, а да стартира и да дава отговор Виж още

Това наложи незабавно да търсим различни доставки. Премиерът няма никакви пълномощия и не може да въздейства върху цените, на които " Булгаргаз " купува или на доставчиците, сподели Сабрутев.

Бяха направени изказвания, че Кирил Петков и Асен Василев са " изсмукали " големи суми от доставките на газ. И двамата бяха доста прочувствени при тези изказвания. В същото време цената на борсата непрестанно се е покачвала, сподели още Сабрутев.

В почивката на делото Кирил Петков разяснява отсъствието на Борисов в правосъдната зала.

Бойко Борисов го няма в правосъдната зала, тъй като го е боязън, че когато се изговарят справедливи неистини, има последствия, сподели Петков. Той уточни, че е в съда, тъй като няма какво да крие. Искам да защитя вярата на българските жители, че има политици, които могат да се борят за техните права, без да се обогатяват, сподели Петков. И добави, че когато опира до това да се види дали нещо е същинско или неистина, Борисов го няма.

Истината е единствено една - никой не се е обогатил, сподели Петков.

Защитата на Борисов съобщи, че Борисов не е задължен да се яви в съда. Според адв. Менко Менков разпитите на очевидците през днешния ден нямат отношение по процеса, а те по-скоро употребявали съда като политическа естрада. Той уточни, че отбраната ще насочи редица претенции за спомагателни доказателства.

Следващото съвещание по процеса е на 20 февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР