Делото Барселонагейт“ не е на трупчета“, обявиха от прокуратурата в

...
Делото Барселонагейт“ не е на трупчета“, обявиха от прокуратурата в
Коментари Харесай

Прокуратурата: Делото „Барселонагейт“ не е на трупчета – превеждат се документи

„ Делото „ Барселонагейт “ не е на трупчета “, оповестиха от прокуратурата в известие до медиите. Според него сега се прави превод на документи, които са в „ голям размер “.

Ръководството и надзорът по досъдебното произвеждане са реализирани от Специализираната прокуратура от образуването му до закриването на профилираните структури. Делото е взето на специфичен контрол още през месец февруари 2021 година от Върховна касационна прокуратура и от Апелативна профилирана прокуратура.

Към сегашния миг и с оглед законодателните промени от 2022 година управлението и надзорът по делото се реализират от Софийска градска прокуратура, споделят от държавното обвиняване.

От държавното обвиняване обясниха, че Бойко Борисов е разпитан по следствието

„ Видно от последните постъпили информации от СГП, по делото се правят преводи на предоставени от способените органи на други страни голям размер документи, въз основа на които следва назначение на съдебно-счетоводна експертиза и осъществяване на спомагателни разпити на редица очевидци. В сходство с настоящия Наказателно-процесуален кодекс произнасянето с акт на наблюдаващия прокурор по съществото на делото се реализира откакто по досъдебното произвеждане са осъществени всички дейности по следствието, нужни за откриване на обективната истина “, написа в известието.

Прокуратурата дефинира изявленията, че „ Барселонагейт “ е на трупчета като опит за затрудняване на работата на следствието, разстройване на досъдебното произвеждане и обслужване на нелегитимни политически ползи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР