Дело за ръководство и участие в организирана престъпна група, създадена

...
Дело за ръководство и участие в организирана престъпна група, създадена
Коментари Харесай

Дело за пране на пари се точи повече от 15 години

Дело за управление и присъединяване в проведена незаконна група, основана за изпиране на пари в изключително огромни размери, водено против три лица е траяло повече от 15 години.

Това заяви Инспекторатът към Висш съдебен съвет след инспекция на 133 заявки за отплата на вреди от постепенно правораздаване за интервала 1 юли – 30 септември 2023 година От тях 61 са основателни, като 23 са по наказателни, а 38 – по цивилен, търговски и административни каузи. Как се е стигнало до забавянето? Проверяващият състав на ИВСС е открил, че главните забавяния в производството са в правосъдната фаза на наказателния развой, траяла близо 13 години. Те са вследствие на позволени от Софийски градски съд и Софийски апелативен съд процесуални нарушавания при разглеждане на делото, довели до нарушение правото на отбрана на подсъдимите Това държание на съда е довело до анулация по реда на инстанционния надзор на постановените по посочените каузи правосъдни актове.

При третото подред разглеждане на делото от въззивната инстанция, в производството по ВНОХД № 926/2018 година по разказа на САС съдът е отменил присъдата, постановена по НОХД № С-217/2010 година по разказа на Софийски градски съд и е върнал делото за ново разглеждане от различен състав на първоинстанционния съд, от етапа на правосъдното съвещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР