Делегацията на ЕС остро осъди инцидента, който се случи в

...
Делегацията на ЕС остро осъди инцидента, който се случи в
Коментари Харесай

ЕС остро осъди инцидентите в затвора Шутка, Заев иска оставката на директора

Делегацията на Европейски Съюз остро осъди случая, който се случи в пандиза “Шуто Оризари “ и изисква да се организира следствие, а виновните за това да понесат последици, съобщи Плусинфо.
„ Делегацията на Европейски Съюз уверено осъжда всяка форма на принуждение и показва угриженост по отношение на случая в пандиза в Шутка. Очакваме следствие на този случай и понасяне на последици “, написа в писменото изказване на делегацията на Европейски Съюз по отношение на случая в пандиза Шутка.
Министър-председателят Зоран Заев изиска оставката на шефа на пандиза Шутка Гьоко Котевски след вчерашните два случая в затворническата институция, където имаше ранени арестувани.
Премиерът осъди акта и съобщи, че без значение от това кой е отговорен за случаите, той изисква вдишване на отговорност от, като чака оставката му най-късно до понеделник.
Зад решението му застана и министъра на правораздаването Рената Дескоска. Малко по-късно Котевски съобщи, че настояването на оставката му е разбираемо и ще бъде подадена.
„ Случаят заслужава и ще бъде разследван. Трябва да се види дали и къде е позволен пропуск. Трябва да има отговорност, кой е разрешил непосредствен контакт сред тези две групи, без значение дали това е нормална процедура или не “, сподели министър Дескоска.
Припомняме, че чиновник от затворническата полиция пострада тежко, а няколко други негови сътрудници са с леки пострадвания, откакто бяха нападнати от защитата на Кристиян Мицкоски.
Инцидентът е предшестван от вербален спор, откакто делегацията на ВМРО-ДПМНЕ е била известена, че не може да се види с Миле Янакиески, защото той е арестувано лице, което е докарано за разпит и не се позволяват срещи отвън открития протокол.
Двамата някогашни македонски министри Миле Янакиески и Спиро Ристовски, които през вчерашния ден бяха задържани с някогашния представител на Народното събрание Трайко Веляновски по-рано пък участваха в друго сборичкване в затвора”, както заяви МИА.
По-късно към 13:45 ч. още веднъж по време на разходка на арестуваните се е случил различен случай, в който е бил забъркан Миле Янакиески и различен пандизчия, като и този конфликт е бил преустановен съвсем незабавно.
Ристовски и Янакиески бяха арестувани дружно с Трайко Веляновски по отношение на завладяването на Народното събрание от протестиращи на 27 април 2017 година, при което над 100 индивида бяха ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР