На живо: Нигерийска религиозна делегация пристига в Нигер

...
Делегация от религиозни лидери от Нигерия се срещна с назначения
Коментари Харесай

Делегация от религиозни лидери от Нигерия се срещна с назначения от хунтата министър-председател Али Махаман Ламин Зейне в столицата на Нигер Ниамей в събота на фона на продължаващите усилия за намиране на дипломатическо решение на кризата. Следвайте нашия блог на живо за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+2).

10:01 ч.: „Това е първа стъпка“: нигерийска религиозна делегация пристига в Ниамей

Делегация от религиозни лидери от Нигерия се срещна с международно непризнатия, но назначен от хунта, министър-председател Али Махаман Ламине Зейне в столицата на Нигер Ниамей в събота на фона на продължаващите усилия за намиране на дипломатическо решение на кризата.

„Духовниците са в Ниамей, за да обяснят на лидерите на хунтата, че Нигерия не се бори с Нигер и че решенията, взети за Нигер, не са на Нигерия но тези на ECOWAS като регионален блок“, каза източник, близък до делегацията, пред AFP.

Катрин Норис-Трент от FRANCE 24 каза, че срещата е имала за цел да облекчи напрежението след съобщението на регионалния блок ECOWAS, че ще събере военни сили в „готовност“, за да се намеси в Нигер като последно средство.

Катрин от FRANCE 24 Norris-Trent съобщава:

Ключови събития от събота, 12 август:

Президентът на Нигер Мохамед Базум, който беше задържан, откакто беше свален от гвардията си миналия месец, е бил прегледан от своя лекар в събота, съобщи антуражът му по време нарастват опасенията за здравето му.

Президентът „днес беше посетен от лекаря си“, каза член от неговия антураж пред AFP, добавяйки, че лекарят е донесъл и храна за Базум, съпругата и сина му, които са държани с него.< p>„Той е добре, предвид ситуацията“, добави източникът.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР