Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор

...
Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев замина за Израел

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от основния прокурор Иван Гешев, е на работно посещаване в Държавата Израел, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.

От българска страна в делегацията вземат участие завеждащият отдел „ Международен “ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена работа Ясен Тодоров.

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещаване на Министерството на външните работи и Кнесета на Държавата Израел. 

Сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел, са самодейната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и деянията на антисемитизъм. 

На 10 март основният прокурор Иван Гешев имаше работна среща с Робърт Сингер, ръководител на Центъра за израелско въздействие, член на Управителния съвет на Движението за битка с антисемитизма и някогашен основен изпълнителен шеф на Световния еврейски конгрес, и с ген. Шломи Михаел. Срещата сред двамата се състоя в подтекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор подчертава върху приноса на българските адвокати за този акт. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР