Делегации от 36 страни по света пристигат в Русия по

...
Делегации от 36 страни по света пристигат в Русия по
Коментари Харесай

Делегации от 36 страни ще наблюдават президентските избори в Русия по покана на парламента

Делегации от 36 страни по света идват в Русия по линия на Федералното заседание като интернационалните наблюдаващи на президентските избори в Руската федерация, в това число представители на пет междупарламентарни организации. Това сподели пред ТАСС заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев.

„ От през днешния ден, по покана на камарите на Федералното заседание, делегации от 36 страни идват на изборите като наблюдаващи, в това число от 30 национални Народното събрание, както и от 5 интернационалните организации “, сподели сенаторът. Той добави, че тези организации включват Междупарламентарната асамблея на Оперативно-наблюдателно дело, Парламентарната асамблея на Организацията на контракта за групова сигурност, Междупарламентарната асамблея на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, Организацията за ислямско съдействие и Централноамериканския парламент.

По думите на Косачев общо по линия на парламента са упълномощени над 200 парламентарни наблюдаващи. „ Плюс още няколко десетки специалисти по изборите (също по наша покана) и този брой може да нарасне още “, означи заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Съветът на федерацията насрочи президентските избори за 17 март 2024 година Гласуването ще продължи три дни: 15, 16 и 17 март. Четирима регистрирани от Централната изборна комисия на Руската федерация претенденти се борят за поста държавен глава: Леонид Слуцки, Николай Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР