Делегатите на Общото събрание на Българската федерация по тенис преизбраха

...
Делегатите на Общото събрание на Българската федерация по тенис преизбраха
Коментари Харесай

Стефан Цветков с четвърти президенстки мандат в БФТ

Делегатите на Общото заседание на Българската федерация по тенис преизбраха за четвърти мандат Стефан Цветков за президент на БФТ. Отчетно-изборно общо заседание се организира в Дряново. На него Цветков получи цялостно единогласие от 53 делегати. В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха 6 нови членове – Катерина Генова, Веселина Донева, Георги Харизанов, Цветан Михов, Милко Милев, Юлиан Михов, а останаха и досегашните членове Рангел Марков, доктор Георги Крумов, Огнян Илиев, Екатерина Генова, Мариана Печеян, Мариана Ненова, Явор Цаков, проф. Генчо Начев, Весела Лечева, Владимир Димитров, Христо Христов и Мартин Макариев.

" Благодаря за доверието на всички делегати, членове, клубове и сътрудници. Отговорността ни е доста огромна, а посланието, което желая да насочва е обвързвано с обединяване в общите потребности на тениса, дано си пазим репутацията и да даваме образци. Бюджетът ни, който е над 60% от лични средства (спонсорства, реклами, партньорства и персонални средства), е без понижение, а с нарастване за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дълготрайно развиване на районите, както и продължение грижата за младите. В този ред на мисли няма по какъв начин да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 гении в топ 100 на Европа “, съобщи след избора си Цветков

Общото заседание стартира с одобрение на Стефан Цветков и отличаване с плакети за своя принос в развиването на българския тенис на Николай Манчев и треньора Ивайло Илиев. Специален плакет за изключителния си принос и по случай своя 70-годишен празник пък получи членът на УС на БФТ Мариана Печеян, която бе хазаин в хотел „ ВСК Кентавър “ в Дряново.

Делегатите и членовете чуха специфичните видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси. Ръководството на централата направи доклад за активността през предходната 2019 година, бе признат нов Треньорския съвет от 11 членове с ръководител Милко Милев и бе одобрен бюджетът за 2020 година, в която следва петото издание на Sofia Open от категория ATP 250 с присъединяване на Григор Димитров през септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР