Делът на биткойна от криптовалутния пазар се повишава до равнища,

...
Делът на биткойна от криптовалутния пазар се повишава до равнища,
Коментари Харесай

Доминацията на биткойна сред криптоактивите продължава да расте

Делът на биткойна от криптовалутния пазар се покачва до нива, невиждани от 2021 година – знак за внимателно въодушевление в бранша на цифровите активи и желанието на вложителите към най-голямата монета.

Токенът дава отговор за 48,5% от криптопазара на стойност 1,1 трлн. $ по отношение на 38% при започване на 2023 година, демонстрират данни на CoinGecko, представени от Bloomberg. Спекулантите са склонни да обръщат тил на по-малките монети, когато се счита, че рисковете порастват.

Пример за това е наклонност, която идва от втората по величина криптовалута етер, която е изтрила 6% от началото на това тримесечие, до момента в който биткойнът е прибавил 2%. Борсово търгуваните фондове, инвестиращи във фючърси върху етера, направиха дебюта си в Съединени американски щати през октомври, само че не можаха да наберат задоволително мощна инерция.

По-доброто показване на биткойна по отношение на другите токени подхранва дългогодишното изказване, че той обезпечава леговище, или най-малко диверсификационни изгоди, на вложенията, разяснява Каролин Маурон, съоснователка на OrBit Markets.

Криптосекторът продължава да е вцепенен от терзанията за предстоящ по-дълъг интервал на повишени лихвени проценти, както и от рисковете от занапред започващото дело против създателя на банкрутиралата криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд.

Въпреки всичко това някои вложители залагат на повишаване на биткойна заради сезонни и механически фактори. През последното десетилетие биткойнът нараства приблизително с 24% през октомври, демонстрират данни, систематизирани от Bloomberg.

Монетата нараства четири следващи седмици до 8 октомври. Данни от последните 10 години демонстрират, че биткойнът има наклонността да прибавя 16% през месеца след такава серия.

Засега частичното възобновяване при цифровите активи от миналогодишните спадове се забавя. Поскъпването на биткойна от началото на годината до в този момент доближи пик от 90% през юли, само че след това се охлади до 67%. При етера пикът бе от 77% през април, само че в този момент е 32%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР