Дежурният прелезопазач се е явил нормално на работа, навреме, инструктиран

...
Дежурният прелезопазач се е явил нормално на работа, навреме, инструктиран
Коментари Харесай

Резултати от вътрешната проверка на НКЖИ за катастрофата на прелез в Асеновград

Дежурният прелезопазач се е явил обикновено на работа, в точния момент, инструктиран е от началник " Движение ". Това сподели инж. Георги Вардев, НКЖИ, Поделение " Управление на влаковете " в Пловдив.

Повече в директното включване на репортера Галена Паскова.

Както към този момент стана ясно, кантонерът, който е бил на промяна при тежкия случай с трен и автомобил в Асеновград, е използвал алкохол. Имал е 1,8 промила алкохол.
Инж. Георги Вардев, НКЖИ, Поделение " Управление на влаковете " в Пловдив: От вътрешната инспекция, която направихме, до последно той си е водил документите съответно, както изискват нашите нормативни документи. Приел е разпореждането за тръгване на влака от гара Крумово за събаряне на бариерите, само че факт е, че бариерите не са били свалени.Борис Михов, заместник-районен прокурор на Асеновград: Спрямо 60-годишния кантонер в късния следобяд на вчерашния ден бе повдигнато обвиняване за дипломиран състав на закононарушение по превоза, което е тежко по смисъла на закона.
Кантонерът е арестуван за 72 часа. Предвиденото наказване е от 1 до 6 година отнемане от независимост, като то може да бъде изменено в хода на производството, добави заместник-районният прокурор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР