ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелски военни самолети удариха

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелски военни самолети удариха
Коментари Харесай

Въздушни удари удариха лагери в централна Газа, докато администрацията на Байдън одобрява нови продажби на оръжия на Израел

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелски военни самолети удариха два градски бежански лагера в централна Газа в събота, както администрацията на Байдън утвърди нова незабавна продажба на оръжия на Израел макар непрекъснатите интернационалните апели за преустановяване на огъня поради увеличаващите се цивилни смъртни случаи, апетит и всеобщо разселване в анклава.

Израел споделя, че е решен да продължи своята невиждана въздушна и сухопътна атака, до момента в който не разбие Хамас, цел, считана от някои за непостижима заради дълбоките корени на войнстващата формация в палестинското общество. Съединените щати опазиха Израел дипломатически и продължиха да доставят оръжия.

Израел твърди, че прекратяването на войната в този момент би означавало победа за Хамас, позиция, споделяна от администрацията на Байдън, която в това време прикани Израел да направи повече, с цел да избегне пострадване на палестинските цивилни.

Войната, провокирана от смъртоносната офанзива на Хамас на 7 октомври против Южен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР