Дефицитът на пазара на жилища ще продължи и това ще

...
Дефицитът на пазара на жилища ще продължи и това ще
Коментари Харесай

Къде ще поскъпват имотите в близките 3 години

Дефицитът на пазара на жилища ще продължи и това ще поддържа динамичността на повишаване на този тип парцели на редица пазари. Най-ясно наклонността ще се следи в Португалия и Холандия, предвиждат анализаторите от S&P.

В друга степен, редица европейски страни ще станат очевидци на повишаване при жилищата до 2020 година През тази година най-силно нарастване ще се следи в Португалия и Ирландия. Там искащите да си купят апартамент ще би трябвало да платят с 8.5% повече. В Холандия се чака растеж от 7%. С 3.5% ще нарастнат жилищата в Испания. За Белгия и Германия растежът ще е надлежно 3.4% и 3%. Единствено във Англия няма да се следи основна динамичност в цената на квадратен метър жилищна повърхност – 0.5%, предвиждат от профилирания уебсайт PropertyWire.

Що се отнася до 2019 година то първото място по растеж на цените ще е за Португалия. Тогава жилищата ще нарастнат със 7%. Следват Ирландия и Холандия надлежно с растеж от 6% и 5.3%. В Испания и Германия жилищата ще нарастнат с 3% и 2.7%, а в Италия и Англия – с 1.5%.

През 2020 година цените на жилищата в Португалия и Ирландия ще се усилят със 6%, а в Холандия и Англия растежът ще е надлежно 3.6% и 3.5%. На Острова въздействието на Brexit върху динамичността на цената на жилища ще отслабва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР