Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков, Уроци

...
Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков, Уроци
Коментари Харесай

„Уроци по немски“ тръгва по кината от 23 февруари

Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков , „ Уроци по немски “ , потегля по кината в България от 23 февруари.

Веснаков доби известност като режисьор на сериали като „ Д енят на бащата “, „ Дяволското гърло “, и „ Откраднат живот “ . През пролетта по NOVA следва да бъде излъчено и дълго чаканото продължение на „ Дяволското гърло “ - “Есента на демона ”.

Юлиан Вергов влиза в основната роля в „ Уроци по немски “. Той играе Никола, който работи и живее в България, само че взема решение да замине за Германия, където да стартира на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той премисля живота си, в опит да обърне тази страница и да стартира всичко изначало. Филмът ни среща с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от несъгласия: обич и принуждение, предпочитание да остане с обичаните си хора и потребност да замине. Освен Вергов, феновете ще видят и други обичани артисти като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев - Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова.

„ Аз описвам история, която е въодушевена от моя живот, моите страхове, вижданията ми за обществото, това, което одобрявам и не одобрявам в него. Филмът е доста персонален за мен, тъй като в него съм вградил себе си, с всички свои плюсове и минуси. Всичко, което съм претърпял през последните 15 години, живеейки в България, дефинира ориста на Никола и драматургичната конструкция на историята. С оглед на това, не съм последовател на спекулацията, че дадена история е основана на действителни, същински събития - всички истории - документални или имагинерни за мен са същински “, споделя Павел Веснаков.

„ Уроци по немски “ е българо-немска копродукция и e осъществен с поддръжката на Национален Филмов център и с медийната поддръжка на NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР