Дебютният късометражен български филм Сън за щастие на Ирина Величкова

...
Дебютният късометражен български филм Сън за щастие на Ирина Величкова
Коментари Харесай

Българската лента Сън за щастие спечели отличието Най-добър филм на месеца

Дебютният късометражен български филм " Сън за благополучие " на Ирина Величкова завоюва оценката " Най-добър филм на месеца " за месец декември 2018 година на фестивала " The monthly film festival " (TMFF) във Англия.
" Има някои срещи, които изцяло трансформират нашата орис - без значение какъв брой нещастна е била. Късометражният филм „ Сън за благополучие “ приказва за чудото на такива щастливи случайности, които ни разрешават да погледнем оттатък грозотата на ежедневната простащина, давайки ни опция да станем герои на личните си неповторими истории ", написа в рецензията на българската лента, направена от влиятелния кинофорум на Острова.


" За видимо изобретателната трудност на историята, за очарователната му меланхолична атмосфера, за хубостта на героите, чиято мощ надвишава човешката бедност, както и за съвсем заразната сензитивност на неговия кинематографски градеж, „ Сън за благополучие “ бе почетен с премията " Филм на месеца " в изданието на TMFF за декември 2018 година ", показват още кинокритиците на фестивала.
Деян Донков и Стефка Янорова са звездите във кино лентата на сценариста и режисьор Ирина Величкова, която също по този начин е и правист по специалност. Кинотворбата пък е дипломната ѝ работа от специализацията ѝ по постановка на игрален филм.
По-рано пред Радио София Ирина бе безапелационна, че " Сън за благополучие ", въпреки и дълъг единствено 29 минути, е изработен с доста обич и всички хора, които са свързани с него по един или различен метод, са съидейници.

Оператор на лентата е Иван Илчев, музиката е дело на Стефан Белев, а художник на продукцията е Юлияна Войкова-Найман. Във кино лентата вземат участие Стефка Янорова, Деян Донков, Пламен Димов, Василена Винченцо, Вяра Табакова, Катерина Тупарова, Павел Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР