Дебатите за промени в Изборния кодекс нажежиха до краен предел

...
Дебатите за промени в Изборния кодекс нажежиха до краен предел
Коментари Харесай

Скандал между Има такъв народ и ГЕРБ в парламента: За мажоритарната система и патериците

Дебатите за промени в Изборния кодекс нажежиха до краен лимит пристрастеностите в Народното събрание по оста ГЕРБ-Има подобен народ.
" Ние внесохме мажоритарния избор и българският народ би трябвало да знае кой бяга от отговорност и кой влиза в политиката, с цел да лъже, първа предприе офанзива някогашната председателка на Народното събрание Цвета Караянчева.
„ Привидно се криете, че нямало райониране, че ние сме дали районирането на президента да го прави, обаче ние тъй като също четем, въпреки че някои се пробват да споделят, че не четем толкоз доста, намерихме в уеб страницата на „ Шоуто на Слави “ вашето райониране. Имате готово райониране и не виждам къде е казусът “, акцентира Караянчева.
„ отговори й новоизбраната председателка на Народното събрание и народен представител от „ ИТН “ Ива Митева по време на дебата.
 Митов упрекна партията на Слави, че води подмолни сделки Митов упрекна партията на Слави, че води подмолни сделки
Не внесохме предложение за гласоподаване на държавното управление на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, тъй като там се върнаха старите и порочни практики, като...
„ В преходните разпореждания на по този начин оферти наш законопроект ще запишем, че пропорционалната изборна система за народни представители ще се ползва до идващите постоянни парламентарни избори. По този метод желаеме да сложи началото на започване на разработване на нов тип изборна система и ние ще предложим мажоритарната изборна система, както тя е призната “, уточни Митева.
" Ние създадохме партия " ИТН с цел да прокараме " мажоритарния избор, за машинното гласоподаване, за наложително гласоподаване, за понижаване на депутатите за 120, че 240 са доста. Сега имаме избори, които минаха, знаете какво е разпределението, знаете какъв брой са нашите гласове,.
Това съобщи от своя страна Тошко Йорданов от " ИТН " от парламентарната естрада.
" Какво следва оттук насетне. Има 2 разновидността, какъвто и цирк да играете. Първо е вероятността да има предварителни избори, която е голяма . Второ този парламент да има дълъг или някакъв живот и да вкараме закон за мажоритарни избори. Но той се нуждае от разискване, тъй като това, което вкарахме преди 4 години, към този момент не е настоящо.
Ако този парламент има дълъг живот, има опция да се трансформират тези избори.
 Иван Бакалов: Всички се пробват да си измият ръцете с ИТН Иван Бакалов: Всички се пробват да си измият ръцете с " ИТН "
" Вълненията, че партията " ИТН " не ще да прави държавно управление, не ще да ръководи, са като вълненията, че президентът Радев ни...
Подхождаме практично. Разбирам, че за вас е по-добре година и половина да обсъждаме някакъв парламентарен избор. Ние нямаме предпочитание да ви даваме това време. Ако се стигне до предварителни избори те би трябвало да бъдат оптимално почтени.
Стана ли ви ясно в този момент каква ни е позицията?, попита в умозаключение Тошко Йорданов.
След това на трибуната се качи Тома Биков. " Ние разбрахме всичко. Разбрахме, че сте лъгали от самото начало. Сега желая да ми кажете по кое време тъкмо очаквате да има постоянни парламентарни избори, тъй като ще ви напомня, че последните постоянни преди последните бяха 2009 година, идващите бяха 2021 година До 2030 -2040 дали ще има постоянни. И до тогава ли ще карате на тази струна?
Вие би трябвало да разберете и нещо друго. Правителство не се прави, с цел да се радваме ние, а да има кой да ръководи страната в тежка обстановка. Не се за прави ни за наш кеф, ни за ваш. Това се прави поради българите ", сподели Тома Биков. Според него " ИТН " би трябвало да си изпълнят уговорките, които са поели пред хората.
Отношение по тематиката взе и някогашният министър на туризма и сегашен народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова. 
 „ Изправи се! Мури, вън! “ подготвени за предварителни избори „ Изправи се! Мури, вън! “ подготвени за предварителни избори
Заместник-председателят на коалиция „ Изправи се! Мутри, вън! " юрист Николай Хаджигенов схванал от медиите, че ГЕРБ са върнали м...
" Това, което разбрах от вашето изявление е, какво вие не може да извършите и в действителност единствено едни голи оправдания. Днес или на следващия ден ще получите мандата, вие би трябвало да носите отговорност, за това сте тук. Лесно е да се написа сюжет, елементарно е да се подлага на критика, само че е доста мъчно да носите отговорност и вие би трябвало да я поемете.
" Това е, което аз разбрах от изявлението на господин Йорданов, с изключение на цинизма и обидите, които не отиват на един депутат, тъй като н ", сподели още Ангелкова.
" Трогателно е по какъв начин всички ни навивате да създадем държавно управление. Знаете, че устойчиво държавно управление е, когато имаш болшинство в зала. Говоря или твои депутати, или съдружни сътрудници ", сподели още Тошко Йорданов.
По думите му другото е държавно управление на малцинството. " Този цирк сме го гледали с вас, с ваши някогашни патерици, патерички,бастунчета . Това е грозна работа. Как ще постъпъм ние, когато Радев ни даде мандата, ще видите, споко остават няколко дни, не се шашкайте ", сподели още Йорданов.
Той се обърна и към Николина Ангелкова от ГЕРБ. " Това, че не сте разбрали какво съм споделил, значи, че не съм приказвал задоволително просто. ", съобщи Тошко Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР