Дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към правителството

...
Дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към правителството
Коментари Харесай

Борисов: БСП не може да твърди, че сме вредни

Дебатите по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление ще се проведат на 26 юни, а гласуването на – 29-и, взеха решение депутатите. Българска социалистическа партия няма съображение да твърди, че актуалното държавно управление е нездравословно за България. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява поискания избор на съмнение по време на откриването на стопански конгрес в Пловдив:

"Дойде ли Българска социалистическа партия на власт, всички фондове стопират. С кое сме нездравословни – че сме ви докарала повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа, единствени! Така че тези, които желаят избор на съмнение, да си спомнят протестите в Харманли, "Овча купел " и на всички места и какво беше в България ".

България става все по-добра в икономическо развиване - имаме към този момент над 6% експорт повече и то в новаторски технологии, машиностроене. Завод след цех се появява, зая ви още Борисов, представен от epicenter.bg.

"Ако би трябвало да мерим политиците по нещо, то е какъв брой вътрешен артикул могат да провеждат в своите страни и какъв брой по-късно се разпределя на глава на популацията ", сподели Борисов.

И добави: "Не се ръководи с този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни обстоятелства ".

Премиерът уточни още, че стабилната вероятност, 10%-ният плосък налог и 20% Данък добавена стойност са "идеални " за вложителите. "Това ще продължи до момента в който ние управляваме ", сподели Борисов.

Пред участниците на форума той съобщи, че продължава да работи и за възстановяване на инфраструктурата в страната. "Опитайте се да си визиите по какъв начин от Пловдив отивате през "Струма " до Солун за часове. Прекрасни места за вложители има, прелестни места да се развиват цехове, да се уголемяват производства, туризъм, естествени запаси и енергийната сфера. Пренос на ток, транспорт на газ. Какво повече би желал бизнесът? ", попита Борисов.

В приветственото си слово при откриването на икономическия конгрес министър председателят Борисов акцентира още, че стопанската система и в България се е трансформирала, "защото имаме над 5,7 на 100 експорт повече и то в новаторските технологии, машиностроенето, сфери, в които има действително произвеждане. " Бойко Борисов добави, че през последните няколко години към този момент имаме "стабилния 3,9 - 4 на 100 Брутният вътрешен продукт " и уточни, че последните изследвания демонстрират единствено едно - непоклатимост.

Премиерът акцентира и, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския стопански конгрес, който се организира през март в Гърция. Той напомни, че Гърция е третият вложител в България с над 3,5 милиарда евро оборот и добави, че към 70 000 българи работят при гръцки вложители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР