Дебатът за ДДС е много сложен и не трябва да

...
Дебатът за ДДС е много сложен и не трябва да
Коментари Харесай

Йордан Цонев за намаляването на ДДС, държавните бензиностанции и свободата на словото

Дебатът за Данък добавена стойност е доста комплициран и не би трябвало да се води през просото. Ние поддържаме единната ставка на Данък добавена стойност да не е тематика табу.

Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на във връзка намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьори и книги. "Ниските директни налози и малко по-високите косвени налози пасват идеално на структурата на българската стопанска система.

От 2007 година ние сме в Европейски Съюз. Там единствено две страни - България и Дания са с единна ставка на Данък добавена стойност. Всички други страни имат диференцирани ставки. Тази тематика не би трябвало да е табу. Някои ставки могат да се трансформират краткотрайно, други за непрекъснато. Мога да дам образец. Данък добавена стойност за книгите, Данък добавена стойност за някои детски артикули, могат да имат диференцирана ставка, тъй като не нямат директно отношение към фиска. За заведенията за хранене смяната би трябвало да е краткотрайна, с цел да се помогне на най-засегнатия отрасъл ", разгласи Цонев.

Йордан Цонев: Намаляването на ДДС-то в детския бранш е мярка против демографската рецесия

"Ние сме уверени, че колкото по-малко страната взе участие в стопанската система, толкоз по-добре, само че има браншове и пазари, в които страната би трябвало да се намеси, с цел да оправи изкривяванията там. Един подобен пазар е петролния. Това е повода да поддържаме основаването на държавни бензиностанции. Така ще може да се изправят недъзите на този пазар и да се прекратят всички картелни съглашения в бранша.

Подкрепяме основаването на държавна петролна компания, само че изискването е тази компания да работи пазарно и да не се позволяват държавни субсидии към нея ", безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Цонев разкри и какво е имал поради, когато в предходното си посещение в предаването съобщи, че свободата на словото може да се ограничи по време на изключителното състояние. "Нито аз, нито моята партия сме мислили, че свободата на словото може да бъде институционално лимитирана. Тук аз споделих, че в тази тежка пандемия е добре да се лимитират някои права, в случай че по този начин се избавя човешки живот.

Йордан Цонев: Борисов умее да ръководи в острата фаза на рецесия

Ограничаването на свободата на словото аз го разбирам като самоограничаване на всеки като персона, като държавник - да се внимава какво се споделя и приказва. Тук приказваме за персонално чувство и съвест, да замълчиш и да спасиш човешки живот. Някои хора не стопираха да приказват, че всички би трябвало да излизаме, да не носим маски и да сътворяваме стаден имунитет. Виждаме какво става в този момент в Швеция със стадния имунитет. Тези хора не облякоха лекарски скафандър и не спасяваха човешки животи. При тях самоограничаване на словото нямаше ", приключи Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР