Дъвката пречи на работата на тънките черва. Титановият диоксид (Е171)

...
Дъвката пречи на работата на тънките черва. Титановият диоксид (Е171)
Коментари Харесай

Дъвките и бонбоните крият неподозирана опасност

Дъвката пречи на работата на тънките вътрешности. Титановият диоксид (Е171) е хранителна добавка, която се употребява като оцветител за дъвки, бонбони, хлебни произведения и други известни храни. Ново изследване от експерти в университета " Бингхамтън " сподели, че постоянната му приложимост пречи на тънките чревни кафези да асимилират хранителни субстанции и да извършват качествено функционалностите на имунологична отбрана.

Еднократната експозиция няма огромен резултат върху чревните кафези, само че хроничните резултати на титановия диоксид понижават броя на абсорбиращите издатини на тяхната повърхнина. Това води до отслабването на чревната преграда, забавянето на метаболизма и утежняването на абсорбцията на някои хранителни субстанции - желязо, цинк и мастни киселини.

Титановият оксид е известна хранителна добавка, която хората одобряват доста и дълго време. Не се притеснявай, той няма да те убие. Но някои от неговите резултати към момента не се знаят - споделя Гретхен Малер, съавтор на публикация, оповестена в списанието NanoImpact.

- Наночастиците от титаново вещество трансформират функционалността на тънките вътрешности. За да намалите тяхното влияние, би трябвало да избягвате модифицирани храни, изключително дъвки и бонбони.

Титановият диоксид се смята за безвредно багрило и проникването му в тялото ни е съвсем неизбежно. Инертният неразтворим материал нормално се употребява в производството на бои, хартия, пластмаси, сапуни и козметика. Той също по този начин е дейна съставна част на минералните слънцезащитни артикули и блокира ултравиолетова светлина.

Титаниевата вар влиза в храносмилателната система посредством пасти за зъби, пудра захар, обезмаслено мляко, бонбони и дъвки. Учените от Университета в Аризона през 2012 година тестваха 89 известни храни и откриха, че те съдържат титанов диоксид. / Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР