Даваме зелена светлина за Македония! Премиерът има нашите гласове. Това

...
Даваме зелена светлина за Македония! Премиерът има нашите гласове. Това
Коментари Харесай

Борисов: Даваме зелена светлина за Македония! Този страхлив премиер има нашите гласове

Даваме зелена светлина за Македония! Премиерът има нашите гласове. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в централата на партията.

Свидетели сме на един нерешителен министър председател!, сподели още Борисов.

" Френското предложение за Северна Македония е доста положително. Вярвам на Макрон и на Европейски Съюз ", зааяви Борисов.

„ Както дадох обещание в събота, запознахме се с текстовете от плана на решение на Съвета на Европейски Съюз и преговорната рамка за РСМ и Албания. И би трябвало да ви кажа, че текстът е фактически доста добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България. Аз имам вяра на президента Макрон, имам вяра и на Европейска комисия. До този миг всичко, което се е случило като положително за България, е с помощта на Европейски Съюз ", съобщи Бойко Борисов.

" Аз се наслушах през вчерашния ден на смелчаци. Премиерът и ръководещото болшинство взимат тежки и непопулярни решения. Когато се отстоява правилото, а той е, че сега Европа, Западът, НАТО желаят разширението на Западните Балкани... И фактически не мога да си показва по какъв начин министър председателят споделя, че не е чел най-важната тематика за България. А през вчерашния ден още веднъж излъга, че ще отиде на съвет, ще упрекна ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение от Министерски съвет в Народното събрание. Защо е този боязън?! Нали е доста самоуверен, от кого се опасява? ", попита водачът на ГЕРБ.

" За разлика от него не сме толкоз смели, само че знаем да си гледаме работата и да си пазим сътрудниците. И тук съм склонен с президента Радев, че френското председателство е дало най-хубавата рамка и е поело цялостния надзор в лицето на Европейска комисия по осъществяването на всички точки по всяка една тематика ", означи още той.

Борисов разкритикува " още веднъж тези, които хвалят това държавно управление ": " Нищо не е надградено за 6 месеца в връзките с РСМ. Нула! Всичко е нула! Председателството може да не удовлетворява и двете страни, само че е крачка напред в разширението на Западните Балкани. Протоколът дори не е подписан. Кирил Петков си разрешава да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното лъжливо момче. И който не е с него, е мафия ".

" Какво изменничество има в това да накараш двата народа да са в една общественост? Младите генерации вместо да се бият по обществените мрежи, да се прегръщат. За какви Балкани, за каква Европа приказваме? Защо не ми извършите и на мен едно аутокю да си приказваме някой път... Сега разбирам, че е свикана през днешния ден Комисията по външни въпроси в 15 ч. по едно и също време със съвещанието на Министерски съвет. Тия несъмнено се опасяват! Но за какво лъжат, че различен им е отговорен?! ", разяснява Борисов.

" Ако този измамник министър председателят се престраши, ще има 59 депутата поддръжка за предоставяне на зелена светлина за присъединението на РСМ и Албания. Така че да си свика незабавно Министерския съвет, да даде предложение, да пристигна в Народното събрание. Не се опасявай, сътрудник, извинявай, че те назовавам по този начин. Защото в случай че не се случи, ще се обърне риториката и мафиотът ще станеш ти. И тъй като съм набожен човек, желая да изразя признателност за решението на Светия Синод за повдигането на схизмата на църквата на Северна Македония ", съобщи Бойко Борисов и благодари на патриарха и владиците: " Те през вчерашния ден направиха това, което ние вършим през днешния ден ".

" Уважаеми сътрудници, аз имам вяра във вас! Това е най-правилното решение за бъдещето на Европейски Съюз, Балканите и България. Ние няма да допуснем путинизация на евроатлантическата ориентировка на България. Еврозона, диверсификация, уголемение на Западните Балкани, НАТО. Ние първи дадохме най-вече пари, с цел да приведем армията в такава подготвеност. Така че да спрат да си играят: " Който не е с нас, е мафиот " - както едно време: " Кой не скача, е червен ". Така единствено ще дотрошите страната! Вотът е парламентарна процедура ", означи той.

" Разчитам на вас! Този, който ми има вяра, да тръгне след мен. Аз съм уверен, че ще убедим хората, които потеглят след нас, че това е вярното решение ", съобщи Бойко Борисов.

" С днешното решение, с тази мощност зад мен ние желаеме да му свършим работата на Петков. Защото ние имаме вяра в това. Ще разбираем на нашите хора в страната за какво сме взели това решение. Трябва да решим въпроса с Македония преди тази вечер. Защото този човек е измамник, лъжец, както го оповестиха неговите предходни сътрудници. Даваме му опция да отиде в Брюксел и да покаже каква евроатлантическа страна сме. Знаем, че ще ни хулят - както хулиха Желю Желев, когато призна Македония. Но след това всички споделиха " Мъдро решение ". След време ще кажат същото и за вас. Това ви го давам обещание ", безапелационен бе Бойко Борисов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР