Датското правителство отново възнамерява да възобнови контрола по границата с

...
Датското правителство отново възнамерява да възобнови контрола по границата с
Коментари Харесай

Дания започва проверки по границата с Швеция

Датското държавно управление още веднъж има намерение да възобнови контрола по границата с Швеция, заяви министърът на правораздаването Ник Хекеруп, представен от БГНЕС.Това, по думите му е „ част от напъните за прекъсване на проведената трансгранична престъпност “.
Възстановяването на инспекциите ще засегне изключително пътуванията сред Копенхаген и Малмьо през 8-километровия мост Йоресунд и фериботния трафик през пристанищата Хелсингьор, Фредерикхавен, Грене и Рьоне. Те ще бъдат в продължение на шест месеца от 12 ноември.
След миграционната рецесия през 2015 година бяха въведени инспекции към моста Йоресунд, с цел да се спре притокът на хора в Швеция. Но системата коства милиони евро и удължава времето за пътешестване сред Копенхаген и шведския град Малмьо. Около 70 000 души минават през моста Йоресунд ежедневно, като трафика е почти еднообразно разграничен сред коли и железници.
Дания съобщи, че е уведомила Европейската комисия за проектите си.
Повторното въвеждане на надзор по границата с Швеция е предопределено за противопоставяне на незаконни банди, за които се счита, че са отговорни за 13 набези през последните месеци, в това число детонация в данъчна работа в Дания и двойно ликвидиране. „ Терористичната опасност за Дания остава сериозна “, се споделя в публично изказване на държавното управление. Полицейското наличие по границата ще бъде засилено.
В регионите, които свързва мостът Йоресунд, живеят към 4 милиона души. Самият мост, наименуван на едноименния пролив, е с дължина 8 км от шведския бряг до изкуствения остров Пеберхолм, който се намира в средата на протока. Останалата част от оборудването е 5 км тунел от остров Пеберхолм до датския остров Ама. Мостът над Йоресунд е най-дългият смесен пътен железопътен мост Европа и свързва двата съществени ареала- датската столица Копенхаген и шведския град Малмьо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР