Датското правителство обяви, че иска да ограничи всякакви нови демонстрации,

...
Датското правителство обяви, че иска да ограничи всякакви нови демонстрации,
Коментари Харесай

Дания иска да ограничи демонстрациите, свързани с оскверняване на Корана

Датското държавно управление разгласи, че желае да ограничи всевъзможни нови демонстрации, свързани с опозоряване на Корана, заради обвързваните с това проблеми със сигурността, съобщи Франс прес.

Подчертавайки, че сходни демонстрации са от изгода за екстремистите и всяват разделяне, държавното управление има намерение да " изследва " опцията за интервенция в обстановки, " в които да вземем за пример се наскърбяват други страни, култури и религии и които могат да имат обилни негативни последствия за Дания, изключително във връзка с сигурността ", се споделя в изказване на външното министерство.

" Това, несъмнено, би трябвало да става в границите на предпазената от конституцията независимост на изложение ", добавя то, като акцентира, че това е една от най-важните полезности на Дания.

Няколко неотдавнашни демонстрации в Швеция и Дания, включващи изгаряне или друго опозоряване на свещената книга на мюсюлманите, покачиха дипломатическото напрежение сред тези две страни и Близкия изток.

Датското външно министерство отбелязва, че демонстрациите са " достигнали равнище, при което Дания в доста елементи на света се възприема като страна, която улеснява обиждането и омаловажаването на културата, религията и традициите на други страни ". В изказването се акцентира, че " главната цел " на някои от тези демонстрации е да предизвикат и че " могат да доведат до съществени последици ".

Датски и шведски посланици бяха извикани във външните министерства на доста близкоизточни страни, с цел да им бъде изразен митинг, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР