Датското министерство на правосъдието съобщи днес, че удължава с още

...
Датското министерство на правосъдието съобщи днес, че удължава с още
Коментари Харесай

Заради заплахи за сигурността: Дания удължава граничния контрол с Германия

Д атското министерство на правораздаването заяви през днешния ден, че удължава с още шест месеца инспекциите по границата с Германия , като обоснова решението си с престъпността и други сегашни закани за сигурността, съобщи ДПА.

Временният надзор по границата на Дания с Германия беше продължен няколко пъти, като срокът на последното удължение щеше да изтече идния месец. Сега се планува граничните инспекции да се запазят доникъде на ноември.

" Сигурността на датчаните е главен приоритет на държавното управление. Правителството счита, че актуалната обстановка във връзка с заканите постанова удължение на краткотрайния надзор по границата с Германия ", изясни в изказване датският министър на правораздаването Петер Хумелгор.

Denmark confirms latest extension of Germany border controls
— The Local Germany (@TheLocalGermany)
Арестът на двама мъже от немската полиция предишния месец по съмнение, че са възнамерявали нахлуване покрай шведския парламент, акцентира какъв брой значимо е гарантирането на сигурността по границата, означи той.

Засилената битка с престъпността планува регистрационните номера на колите на границата да се записват по-често, а в дълготраен проект по продължение на сухопътната датско-германска граница може да стартират да се употребяват и дронове.

И Германия, и Дания са част от Шенгенското пространство на свободно придвижване, в границите на което всекидневно няма гранични инспекции, напомня ДПА.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР