Датските власти са задържали руския изследователски кораб "Академик Иоффе". Това

...
Датските власти са задържали руския изследователски кораб "Академик Иоффе". Това
Коментари Харесай

Дания арестува руски изследователски кораб

Датските управляващи са задържали съветския проучвателен транспортен съд "Академик Иоффе ". Това заяви съветското посолство в кралството, представено от ТАСС.
"На 1 ноември тази година, по време на бункероване на рейда на пристанището Скаген, датските управляващи задържаха изследователския транспортен съд (НИС) "Академик Иоффе " ФГБУН "Институт по океанология "П. П. Ширшов " на Руската академия на науките ", документите на кораба са конфискувани. Арестът на кораба е осъществен като обезпечителна мярка по иск на трета страна, обвързван с предходни действия на НИС "Академик Иоффе ", се разяснява в известието.
Корабът се употребява от Института по океанология "П. П. Ширшов " за научни цели.
Посолството е получило и предало на съветското външно министерство копия от правосъдните решения, въз основа на които е осъществен ареста. Дипломатическата задача е в контакт с датското външно министерство, разясняват от посолството.
Министерството на науката и висшето обучение (Министерство на образованието и науката) на Руската федерация изследва обстановката със задържането в Дания на "Академик Иоффе ", прецизираха от пресслужбата на министерството.
"Министерството на образованието и науката на Русия изследва детайлностите за случая с НИС "Академик Иоффе ", който е под оперативното ръководство на Института по океанология "П. П. Ширшов " на Руската академия на науките ", означиха от ведомството за ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР