Датските власти са решили да убият около милион норки, след

...
Датските власти са решили да убият около милион норки, след
Коментари Харесай

Защо Дания ще ликвидира един милион норки?

Датските управляващи са решили да убият към милион норки, откакто коронавирусна зараза бе открита в норки в над 40 ферми. Това се споделя в изказване на Датското министерство на околната среда и храните.
Отбелязва се, че коронавирусът е открит в 41 ферми, като съгласно информация на организация Reuters, още 20 са наранени - общо милион норки. Данните удостовери и министърът на околната среда и храните Могенс Йенсен.
 Франция ще забрани фермите за норки Франция ще забрани фермите за норки
Франция има намерение да забрани фермите за норки в страната. Планирано е това да се случи последователно. Също по този начин възбрана ще има и за изпо...
„ Основната ми цел е да подсигурявам, че фермите за норки не съставляват риск за човешка зараза и по тази причина държавното управление взе такова решение “, означи министърът, написа още БГНЕС
По-рано беше обявено, че в Нидерландия е открит допълнително от 20 ферми, като към милион животни са унищожени. Първият случай е докладван през април. По-късно испанските управляващи оповестиха, че държавното управление на испанската самостоятелна общественост Арагон е решило да унищожи над 90 000 норки заради зараза с COVID-19.
Според РИА Новости коронавирусна зараза при норки е била открита и в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР