Датската фармацевтична компания Novo Nordisk, която в началото на март

...
Датската фармацевтична компания Novo Nordisk, която в началото на март
Коментари Харесай

Сделката за над €1 милиард на фармацевтичния пазар в Европа

Датската фармацевтична компания Novo Nordisk, която при започване на март надмина Tesla по пазарна капитализация, купува закупи немската Cardior Pharmaceuticals за 1,03 миллиарда евро, предава Reuters.

Сделката отразява задачата на Novo да разшири фокуса си върху диабета и терапиите за намаляване и да предлага включи лекуване на сърдечно-съдови болести.

Европейската компания се трансформира в една от най-ценните компании в света с помощта на своето извънредно известно лекуване за намаляване Wegovy.
 Novo Nordisk, която стана по-скъпа от Tesla
Фарма компанията, която стана по-скъпа от Tesla

Това е резултат от триумфите при продуктите против затлъстяване

Очаква се договорката да се завърши през второто тримесечие на тази година и няма да повлияе на насоките за оперативна облага на Novo за 2024 година, се споделя в известието.

Цената на транзакцията включва авансово заплащане и спомагателни заплащания, в случай че бъдат контрактувани избрани стадии на развиване и търговски цели, разяснява компанията, добавяйки, че ще финансира договорката от финансови запаси.

" Посредством Cardior като част от Novo Nordisk, ще засилим нашия набор от планове за сърдечно-съдови болести, където към този момент имаме настоящи стратегии във всички етапи на клинично развиване ", споделя Novo Nordisk в изказване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР