Дати на зодия Везни: 23 септември – 22 октомври Известни мъже

...
Дати на зодия Везни: 23 септември – 22 октомври
Известни мъже
Коментари Харесай

Линда Гудман за хармонията на ВЕЗНИТЕ

Дати на зодия Везни: 23 септември – 22 октомври

Известни мъже Зодия Везни:

Ницше, Джуздепе Верди, Дмитрий Шостакович, Мигел де Сервантес, Махатма Ганди, Артър Милър, Труман Капоти, Франсис Скот Фицджералд, Оскар Уайлд, Джон Ленън, Гор Видал, Андре Риу, Дийпак Чопра, Владимир Путин, Майкъл Дългас, Мат Деймън, Уил Смит, Алфред Нобел, Васко Василев

Известни дами Зодия Везни:

Ани Лейбовиц, Бриджит Бардо, Катрин Деньов, Моника Белучи, Кейт Уинслет, Катрин Зита Джоунс, Алекс Раева, Диляна Попова, Милена Голева, Мария Игнатова

Камъни на зодия Везни: Аквамарин, Авантюрин, Аметист, Ахат, Вулканичен камък, Гранат, Жадеит, Кехлибар, Лазурит, Лунен камък. Малахит, Нефрит, Планински кристал

Родените под знака на Везни са общителни и възпитани хора.

Ако са ви на посетители обаче, няма да се стърпят да оправят картината на стената, тъй като виси в единия край. Или да изключат пуснатия прекомерно мощно тв приемник.

Обичат да са измежду хора, само че не понасят сборищата и тълпите. Посредници са в кавги и разправии и успокояват духовете. В същото време обичаното им занятие е да спорят буйно. Обикновено са положителни и благи, само че постоянно са мрачни и раздразнителни. Ненавиждат заповеди и непознати нареждания.

Много интелигентни са и дружно с това наивно лековерни.

В един миг ще се уморите от приказките им, а в идващия ще бъдат най-хубави и търпеливи слушатели. Неуморни и неспокойни по натура, те рядко бързат или тичат. Май към този момент напълно ви обърках. Този безоблачен знак е толкоз спорен, че изумява и самите тях, освен вас.

Хората си мислят, че Везните въплъщават любовта, хубостта, положителното и светлината. Би било отлично, само че не е тъкмо. Спомнете си Юджийн О’Нийл и пиесите му.

Действително знак на този знак са везните на правораздаването.

Но хората, родени под него, не са постоянно умерено уравновесени. Отбийте се в някоя аптека и наблюдавайте известно време аптекарските везни. Най-напред едното ястие пада надолу, след това се подвига нагоре и пада другото. Движат се по този начин с все по-малка амплитуда, до момента в който се изравнят. Сега към този момент няма да си мислите, че Везните са изцяло уравновесени, спокойни и благи хора.

Такива са единствено в половината от времето. В другата половина са комплицирани, сприхави и мрачни. Преди да замрат в цялостно равновесие като аптекарските везни, те са ту радостни и в приповдигнато въодушевление, ту обезсърчени. Колебанията следват едно след друго. Затова пък най-после божественото им равновесие е превъзходно.

Искам да обърна особено внимание на външността на хората от тази зодия.

Тя е не по-малко забавна от характера им. Типична външна линия са трапчинките – нормално две на бузите или една на брадичката. След трапчинките обърнете внимание на лицето. То е с верни и приятни черти, добре уравновесени. Дори и ядосани, Везните в никакъв случай не наподобяват грозни. Гласът е благозвучен и прилича звънче. Затова тези хора могат да кажат: „ Мразя те и в този момент ще ти цапна един! ”, а то да прозвучи като че ли рецитират „ Колко те обичам ” от Браунинг.

Планетата, която ръководи зодия Везни, е Венера.

Затова съвсем всички дами са красиви, а мъжете – хубави и представителни. Естествено, не всички красиви хора на земята са Везни. Красотата на Венера обаче е една и се отличава от хубостта на другите слънчеви знаци.

Дори и тези от Везните, които не са въпреки всичко красиви, имат очарователно изражение. Това се дължи на усмивката им. Тя преобразява и най-недодяланите, и най-семплите като черти – в дословния, а не в преносния смисъл на думата. Изобщо усмивката на Везните е бухнал бял облак и блестящо слънце, взети дружно.

Везните са приятни за близките и привлекателни със своите трапчинки, постоянно търсят хубост и правдивост и не капризничат.

Вероятно си мислите, че те са галеници на ориста и орисницата им е дарила най-хубавите качества. Наистина е наслаждение да се поддържа връзка с тях, само че единствено когато блюдата са уравновесени.

Защото същата орисница или самодива кръстница, както желаете я наречете, непрестанно почуква с вълшебната си пръчица ту едното, ту другото ястие.

Тя самата се колебае и трансферира своята колебливост върху горките Везни. И вижте какво ще последва от това. Най-напред от устата им избликват леещи се думи сходно на водопад. В следния момент добродушно и търпеливо към този момент слушат другите.

Когато към тях избухва спречкване, те умиротворяват спорещите. И незабавно се обръщат на 100 и осемдесет градуса, вземайки страна в разногласието поради самото наслаждение от него.

Везните търсят естетика.

Въпреки това постоянно се пристрастяват и изпадат в крайности, с което нарушават всякаква естетика. Те могат дни и месеци наред да са дейни и неизмеримо работоспособни. Да реалокират планини. Да дремват няколко часа и още веднъж да са на крайник – бодри, изпълнени с сила. Но в един миг, напълно ненадейно, да се провиснал на дивана и да кажат: „ Стига толкоз! ” Тогава и с топ не ще ги помръднеш. Изпадат в такава заспалост, че изцяло оправдават другото име на слънчевия си знак – „ Лениви Везни ”.

Четат или се прозяват, дремят и гледат телевизия, безсилни даже да се довлекат до спалнята. Никакви външни разтърсвания не могат да ги обиден, нищо не доближава до съзнанието им. Сякаш са извънземни, които не чуват и не схващат.

Когато мине времето за възобновяване, скачат пламенно и още веднъж хукват по този начин, че не можеш да ги познаеш. Пак възнамеряват камари от работа и ги отхвърлят с лекост. Кажете тогава на някой към тях, че Везните са мързеливи, и той няма да се съгласи за нищо на света. Както няма да се съгласи и оня, който ги е виждал в миг на цялостна инертност, че те са въплъщение на кипящата сила и практичност.

Въпреки тези си положение Везните не са лицемерен знак, най-малко не в този смисъл, в който това се отнася за Близнаци. Те в действителност изпадат ту в едно, ту в друго положение, само че това няма нищо общо с безспорната смяна на характера у Близнаците.

Защото Везните усещат със своето шесто възприятие, че би трябвало да редуват интервали на интензивност с цялостна отмора, с цел да възстановят хармонията на тялото си. Навярно техните кафези са устроени по този начин.

Но хармонията на разсъдъка и възприятията не постоянно се подчинява на това шесто възприятие или инстинкт. Затова те са в положение да плачат от наслада и трогване, сетне да се заяждат остро и невъздържано и в идващия миг да се трансфорат във радостно чуруликащи птички. Във всеки от тези моменти обаче възприятията им са откровени и мощни. Също по този начин те имат податливост да одобряват метафизичен и смешното, и тъжното в живота. Това им оказва помощ да запазят душевното си здраве и покой.

Най-голяма заплаха за здравето на Везните крие пристрастяването им към нещо.

Везните могат да бъдат по-здрави от другите, в случай че не се преуморяват и съблюдават тъкмо периодично повтаряне на работа и отмора, което изисква организмът им. Когато са заболели, имат потребност от цялостен покой без никакви прочувствени прекарвания. Леката музика, хубавата книга и приятните ободряващи думи ще ги вдигнат скоро на крайници.

Характерът на родените под този безоблачен знак е формиран по равно от податливост към безкрайни разногласия, търсене на истината и салдото, колебливост, предпочитание за ходатайство, упорита непреклонност, гонене логиката на нещата, правдивост и добрина.

Както виждате, доминират позитивните качества.

Нека в този момент да разгледаме и осветим поотделно тези слънчеви черти. Ще стартираме с най-характерната – устрема към разногласия. Везните постоянно намират защо да спорят, с мотив и без мотив. За времето да вземем за пример. Общо взето за тях няма огромно значение коя страна в разногласието ще застъпват, стига да е противоположната.

При състояние, че им стане забавно, могат да сменят позицията си по средата. Кажете им, че харесвате еди-кой си филм, и ще ви изброят минусите му. Направете го на пух и прахуляк и те ще го превъзнесат.

Похвалете някоя книга и ще чуете упреци за стила й. Разгромете я и ще ви бъдат изтъкнати достолепията й. И при всички тези непрекъснати логичен умозаключения Везните се пробват да са обективни.

Те търсят истината, правилния отговор, откакто обмислят и претеглят всички благоприятни условия.

Разбира се, това е едно доста положително качество, стига да не изгубите самообладание и да не ви влуди безкрайното обсъждане и претегляне. Или пък то да не докара самите Везни до положение на непрекъсната колебливост.

Иначе с умеенето си да дава точни и обективни преценки генералът Везни е отличен пълководец, който може авансово да завоюва борбата при деликатно премислен проект. За него справедливостта е всичко. Умението му да се преценява с другите, да успокоява нервното напрежение, да балансира го трансформира в най-хубавия медиатор и пратеник.

Войната и кръвопролитията го карат да страда. Той ги ненавижда. Затова ще остави различен да взима светкавични решения под патроните, до момента в който той възнамерява блестящи стратегически маневри, с които да избави хиляди човешки живота и да завоюва победа.

Ако имат неподходящо разположение на планетите при раждането си, Везните могат да бъдат безпределно нерешителни. Сутрин ще се двоумят коя обувка да обуят по-напред или пък от коя страна на леглото да станат. На работното си място дълго ще търсят вярното решение, до момента в който времето за това окончателно отлети.

В компания могат да ви докарат до полуда, колебаейки се къде да седнат и какво да си вземат. Обичат да разсъждават по този начин: „ Ако направя това, ще се случи еди какво си. От друга страна, в случай че постъпя противоположното, току-виж станало това и това. ”

А блюдата им се люлеят в лудост нагоре-надолу. Мъчително е да наблюдаваш в профил такива колебаещи се Везни. На всичкото от горната страна те не обичат никой да ги тормози и да ги кара да бързат в моменти на размисъл. Проявите ли неспокойствие, ще се трансфорат в такива инати, че даже Телецът ще бледнее пред тях.

Нетърпението е качество, което множеството Везни не понасят.

Неуравновесените, прибързани и импулсивни хора ги хвърлят напряко в суматоха. Най-забавното в цялата обстановка е, че те отхвърлят гневно нерешителността си. Ако се опитате да свържете държанието със слънчевия им знак, ще се пернат афектирано: „ Не съм колеблив. Това не е правилно и въобще не дава визия за мен. ” Постарайте се да скриете усмивката си.

За себе си те мислят, че дори са доста решителни и твърди, тъй като, въпреки да им е нужно време да дефинират мнението си (това го не помнят на мига), щом вземат дефинитивно решение, за нищо на света няма да го трансформират.

Много малко от родените под знака на Венера са ексцентрични или надменни.

Болшинството са благородни, почтени, а в съмненията си наподобяват на буйна пшеничена равнища с грациозно клатещи се напразно класове. Нехайството им е непознато. Умеят да се концентрират в работата си, да обмислят надълбоко и деликатно детайлностите.

Не обичат да претупват нещата или да стартират преждевременно нещо и след това да се постанова да го повтарят. Мразят недостойните прояви на яд, въпреки самите те да са подвластни на сходни крайности, в случай че личността им е подложена на принуждение.

Везните обичат хармонията на звуците и цветовете.

Имат вродено възприятие за прецизна приложимост на думите – и документално, и устно. Затова се отнасят с огромно почитание към книгите и нормално имат богати библиотеки у дома. Предпочитат първокласните и красиво издадени книги пред евтините джобни издания.

Подвластни са на изкуството. Обожават всичко положително, чисто и красиво, на чийто декор могат да изпъкнат. Артистични души, те нормално са в центъра на културния живот и прояви.

Въодушевяват ги меката светлина, приглушената успокояваща музика, забавният диалог, положителната храна и хубавото вино.

Умът им има и блясъка на диаманта, и нежното зарево на опала.

Движат се в преносимия детайл на въздуха и отразяват полезността на медта – металът, който им носи Щастие. В интелигентните им разсъждения и тънкото възприятие за комизъм се долавя известна студенина и студенина, а Венера ги озарява с покой.

Едното ястие на Везните е цялостно с ярките златни листа на октомври, носещи мирис на есен, а другото – с букети от свенливи теменужки, напоени със свежия мирис на априлски дъжд. Щом блюдата се залюлеят, ведрият оптимизъм се заменя от безмълвна суматоха или самотна меланхолия.

А уравновесят ли се, сред богатия им безсънен разсъдък и нежната дружелюбна душа се открива съвършена естетика.

Зимата е прекомерно студена. Лятото – прекомерно горещо. Те би трябвало да смесят едното с другото, с цел да реализиран съвършенството на есента и пролетта.

Когато проумеете загадката на Везните, ще разберете същински и хората от тази зодия.

Инфо: „ Слънчевите знаци ”, Линда Гудман, ИК „ Светулка ”

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР