Датчанинът Йес Торуп беше назначен за старши треньор на белгийския

...
Датчанинът Йес Торуп беше назначен за старши треньор на белгийския
Коментари Харесай

Датски треньор смени Гент с Генк

Датчанинът Йес Торуп беше назначен за старши треньор на белгийския първокласен Генк с контракт до юни 2023 година. Специалистът поема поста от германеца Ханес Волф, който беше уволнен на 15-и този месец след близо 10 месеца на поста.

За 50-годишния Торуп това предопределение е нова глава в белгийския футбол, откакто единствено преди няколко дни беше уволнен от Гент.

Вестник " Хет Лаасте Нюз " оповестява, че един от най-популярните локални футболисти от 80-те години Франки Феркаутерен, за последно водил Андерлехт, е отказал предлагането да поеме Генк и това е отворило вратата за Торуп.

По време на интервала си в Гент датският треньор наложи нападателен и атакуващ футбол, какъвто жанр желаят да ползват и в Генк. И откакто стартираха предходната година много мъчно, футболистите от Гент стигнаха до топ 4 и това им подсигурява присъединяване в Европа.

Но след шест мача при започване на новия сезон " Биковете " имат четири провали, което стана причина да бъде отхвърлен. Генк завоюва купата през 2019 година, само че по-късно продадоха много играчи и през предишния сезон пропуснаха европейските шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР