Датчанинът Мадс Педерсен, който е втори в класирането за цикламената

...
Датчанинът Мадс Педерсен, който е втори в класирането за цикламената
Коментари Харесай

Мадс Педерсен пропуска 13-ия етап на Джирото

Датчанинът Мадс Педерсен, който е втори в класирането за " цикламената фланелка " в Обиколката на Италия, няма да започва в днешния 13-и стадий, оповестиха от тима на Трек-Сегафредо.

" За страдание би трябвало да съобщим, че Мадс Педерсен няма да започва в днешния стадий от Джирото. Мадс имаше проблематична нощ поради кашлица. Тази заран той се разсъни със зачервено гърло и не е в положение да се състезава ", написаха от Трек в обществените мрежи.
 Куче атакува Джиро д'Италия
Куче атакува Джиро д`Италия

Първи случай на Ковид-19 беше регистриран измежду участниците

27-годишният Педерсен завоюва шестия стадий от Обиколката на Италия, който бе с начало и край в Неапол. Той има 140 точки в класирането при спринтьорите и изостава с 24 от италианеца Джонатан Милан (Бахрей-Викториъс), който е носителят на " цикламеното трико ".

Лошото време в Италия в последните дни докара до куп отпадания на състезатели - кои заради рухвания по време на стадиите, които заради здравословни проблеми. Сред заболелите бе и водачът в генералното класиране и главен любимец за успеха Ремко Евенепул от Белгия.

Днешният 13-и стадий в Обиколката на Италия е считан за един от най-тежките тази година. Той е с дължина от 199 километра, като ще стартира на територията на Италия в Боргофранко д`Ивреа и приключва в швейцарския курорт Кранс Монтана. Заради непрестанните дъждове в региона и ниските температура обаче е допустимо стадият напълно да бъде анулиран, настояват в Туитър публицисти, които са на място.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР