Датата 20-ти август 2023 година ще остане в житието-битието на

...
Датата 20-ти август 2023 година ще остане в житието-битието на
Коментари Харесай

ВВВУ „Георги Бенковски“ прие 77-я си випуск

Датата 20-ти август 2023 година ще остане в житието-битието на 49 момчета и девойки като ден първи от новия житейски и професионален път, който поемат.

След като минаха през изпити и медицински прегледи, приемна комисия, курсантите от 77-я випуск на Авиационната Алма матерпрекрачиха портала на ВВВУ „ Георги Бенковски “.



Те са избрали да се образоват в компетентност „ Организация и ръководство на военните формирования на тактическо равнище “.

С идентичен брой обучаеми ще са класните от специализации „ Летец-пилот “ / за изтребителната и вертолетната авиация/ и „ Летателни и авиационни мотори “, следвани от специализации „ Ръководител на въздушното придвижване “, Авиационни, електроприборни и автоматизирани системи “ и „ Логистика на формированията от Военновъздушни сили “.



Докато бъдещите курсанти подпишат договорите си, настанят се в спалните пространства и се „ пременят “ с новите военни одежди, то техните близки имаха специфична среща.

В Аулата, заместник-началникът на ВВВУ полковник Андриян Колев, деканът на Факултет „ Авиационен “ полковник професор доктор Мануш Христов и представители на всички катедри от факултета и от Департамент „ Природни и филантропични науки “ поздравиха родителите и околните на първокурсниците и ги срещнаха с съществени моменти от организацията и образованието. След това последваха прощалнисрещи.

От 21-ви август,първокурсниците ще се потопят в напрегнатото армейско всекидневие, а на 29-тисептември ще положат военна клетва.

" Добре пристигнал 77-ми випуск! Няма да Ви е елементарно до момента в който разперите крилете си и полетите! Има кой да Ви помогне! Напред и нагоре! ", споделт от управлението на ВВВУ " Георги Бенковски ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР