Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Калина, е призната за виновна

...
Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Калина, е призната за виновна
Коментари Харесай

8 месеца условно и глоба. Калина Сакскобургготска е осъдена за шофиране под влияние на алкохол

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Калина, е приета за отговорна по обвиняването си за шофиране след приложимост на алкохол. Районният съд в Самоков я осъди на 8 месеца условно и 200 лева санкция. Тя би трябвало да заплати и сумата от близо 18 000, която съставлява цената на автомобила, управлявала, когато е спряна от Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това става към 8 месеца, откакто Сакскобургготска катастрофира леко с колата си в Боровец на 19 август 2023 година и инспекция с дрегер в кръвта ѝ. Дъщерята на някогашния министър председател тогава отхвърли да даде кръвна проба, а против нея беше формирано бързо произвеждане.

Впоследствие от Районната прокуратура в Самоков оповестиха, че Сакскобургготска е била привлечена в качеството на обвинена и е била освободена с най-леката мярка за неотклонение - " подписка ".

" При паркиране е блъснала колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, само че това не е пиянство на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е дребен. Превръща се в огромен проблем, тъй като е княгиня Калина ", разяснява след случая брачният партньор ѝ Китин Муньос.

Баща ѝ Симеон Сакскобургготски тогава също изрази мнение, че " от много малко стана нещо голямо ".

Подсъдимата Калина Сакскобургготска присъстваше на правосъдното съвещание във вторник, само че по здравословни аргументи напусна залата дружно със брачна половинка си Китин Муньос, показва Българска телеграфна агенция.

Условната присъда на дъщерята на някогашния министър председател не е дефинитивна и предстои на обжалване пред втора инстанция.
 Първият замък, който съдът даде на Симеон  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР